AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

4 metode naturale prin care poti obtine un par sanatos

Frumusete naturala

Sanatatea si aspectul parului nu este intotdeauna urmarea produselor cosmetice pe care le folosesti si nu trebuie sa mai avem impresia ca putem obtine un par frumos doar daca investim sume consistente de bani in produse sofisticate de ingrijire. Ca orice alta parte a corpului nostru, parul reflecta la exterior starea organismului si astfel principalul factor al aspectului sau este un stil de viata sanatos. Iata cum putem avea un par frumos in mod natural.

Respectarea orelor de somn

Somnul este foarte important pentru refacerea celulelor, mentinerea tonusului acestora si pastrarea tineretii tesuturilor. In lipsa unui somn suficient si odihnitor parul isi va pierde stralucirea, se va deshidrata si va deveni fragil. De aceea, trebuie sa stii ca pe langa rutina zilnica de ingrijire a corpului ar trebui sa ai in vedere si un program de odihna corespunzator.

Folosirea sucului de lamaie

Adeseori un exces de sebum poate dauna aspectului parului si de multe ori aceasta afectiune este foarte dificil de tratat. O dieta bazata pe legume, fructe si peste slab poate fi de ajutor, precum si renuntarea la sampoanele chimice. Totusi, o metoda foarte eficienta de curatare a scalpului este amestecarea sucului de la o lamaie in apa pe care o folosim la clatirea finala atunci cand ne spalam parul. Aceasta va indeparta grasimea si va inhiba glandele producatoare de sebum.

Acorda importanta vitaminelor

Daca ti se pare ca parul tau nu mai are stralucire si vitalitate, este posibil ca aceasta sa aiba tot cauze interne. In lipsa unei alimentatii corespunzatoare parul sufera si are nevoie de o atentie suplimentara. In farmacii exista numeroase formule de vitamine create special pentru sustinerea sanatatii parului.

Foloseste cat mai putin uscatorul

Uscatorul si aerul prea fierbinte produs de acesta este unul dintre inamicii unei podoabe capilare frumoase. Totodata, placa si aparatele de coafat ce functioneaza la temperaturi inalte afecteaza parul si il fac mai fragil. De aceea este bine sa apelam la acestea cat mai rar si atunci cand putem, sa lasam parul sa se usuce in mod natural, la temperatura camerei. In timpul verii este foarte bine sa ne uscam parul in soare, astfel incat sa profitam si de absorbtia de vitamina D.

Leave a Reply