AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

5 motive pentru a vizita San Sebastian – Spania

San Sebastian este versiunea europeana a orasului Rio de Janeiro, dar la o scara mai mica. San Sebastian este un mic oras dragut din nordul Spaniei, pe care turistii il viziteaza nu numai pentru plajele sale uimitoare, ci si pentru multe alte lucruri, cum ar fi:

Plajele din San Sebastian

Acestea sunt fenomenale, dar 2 dintre ele merita cu siguranta vizitate:

  • La Concha pentru frumusetea ei;
  • Zurriola datorita conditiilor de surf.

Si pentru ca plajele sunt aglomerate vara, se poate privi orasul dintr-un alt unghi vizitand micile golfuri din Santa Clara. Feriboturile pleaca de cateva ori pe ora in timpul verii spre insula pitoreasca.

Tabakalera

Este o fosta fabrica de tigari care a devenit Centru Cultural International Contemporan. Aceasta este o cladire cocheta, plina de expozitii, cafenele, o zona de afaceri, un hotel si un restaurant. Merita vizitata chiar si pentru privelistea uimitoare de la ultimul etaj. Si pentru a se scufunda in cultura muzicala locala, turistii pot merge la Clubul Dabadaba.

Festivaluri

San Sebastian stie sa organizeze spectacole, iar numeroasele festivaluri din oras sunt exemplul perfect. De la Jazaldi in iulie pana la Gastronomica in octombrie, exista ceva pentru toata lumea. Dar Festivalul International de Film din septembrie este poate cel mai interesant, deoarece orasul este plin de vedete. Cazarea in San Sebastian poate fi dificila in aceasta perioada a anului.

Mancarea

Daca turistii trebuie sa aleaga un singur lucru de care sa se bucure in San Sebastian, cu siguranta vor alege mancarea. Cea mai faimoasa (si accesibila) parte a culturii alimentare din San Sebastian este pinchos. Aceasta este versiunea basca a tapas – gustari mici care se pot manca in barurile locale. Turistii pot servi 1-2 pinchos cu o bautura si apoi pot merge la urmatorul bar pentru o noua portie.

Parcul de distractii Monte Igueldo

Este un parc de distractii in varful unei stanci, unde turistii pot gusta tot felul de senzatii. Se poate ajunge acolo cu masina sau telecabina. Aici exista privelisti care sunt unanim declarate cele mai frumoase din intreg orasul.

Leave a Reply