AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Activitati gratuite de facut in Costa Rica

In timp ce Costa Rica nu este cea mai ieftina destinatie (in special in America Centrala), exista destul de multe modalitati pentru turisti de a-si reduce cheltuielile, in timp ce vor explora si se vor bucura de aceasta tara extraordinara. Una dintre cele mai simple modalitati de a mentine bugetul este ca turistii sa profite de activitatile gratuite.

  • Exploreaza arta si cultura in oras

Capitala San José gazduieste o scena infloritoare de arta, muzica si design, precum si cateva muzee si galerii remarcabile. Muzeul National de Arta Contemporana si Design este gratuit luni, iar Muzeul National este intotdeauna gratuit pentru copiii cu varsta sub 12 ani. La fiecare 2 luni se ofera un tur numit San José Art City Tour tuturor celor care ar dori sa se alature gratuit. Turul acopera 20 de muzee, galerii, restaurante si puncte de interes din San José.

  • Asculta muzica live

In timp ce exista locuri de concerte si oportunitati de muzica live in Costa Rica, unde trebuie cumparat bilet sau platita o taxa de intrare, exista oportunitati egale, daca nu chiar mai multe, de a vedea muzica live gratuit. Mai ales in orasele de pe plaja, muzica live este aproape o aparitie nocturna in multe locuri.

Exista o multime de baruri, restaurante si cafenele care angajeaza muzicieni locali sa cante pentru placerea oaspetilor lor. Turistii trebuie doar sa fie atenti la fluturasi, sa vorbeasca cu localnicii si sa urmeze sunetul muzicii.

  • Drumetii

In timp ce traseele de drumetii din parcurile si rezervatiile nationale din Costa Rica necesita plata unei mici taxe de intrare, exista o multime de trasee de drumetii care pot fi accesate gratuit. Cele mai multe eco-cabane sunt situate in propriile rezerve mici si de multe ori au intretinut si marcat trasee de drumetii pentru oaspetii lor.

Cea mai buna modalitate de a afla despre traseele de drumetii gratuite care se afla in jurul locului vizitat este ca turistii sa intrebe pur si simplu proprietarii locului in care se afla. De cele mai multe ori aceste informatii nu sunt disponibile online, ceea ce face ca aceste tipuri de trasee sa fie ascunse ca niste pietre pretioase.

Leave a Reply