Ajuta-ti copilul sa-si exprime sentimentele

Orice parinte isi doreste ca propriul copil sa creasca iubind viata. Dar nu mereu stiu cum sa incurajeze acest fapt. In acest scop exista cateva idei despre cum iti poti ajuta si ghida copilul catre o viata frumoasa si linistita pe care s-o iubeasca.

Ajuta-l pe copil sa aprecieze minunile zilnice ale vietii prin exprimarea multumirilor pe moment. Fie ca are sansa de a se juca cu mingea, de a privi un superb apus, sau de a aduna capsuni proaspete, exprima-ti multumirea si recunostinta si invata-l si pe cel mic sa faca la fel. Doctorii afirma ca atunci cand parintii isi arata recunostinta, copilul creste mult mai entuziast, mai fericit, mai interesat si bine inradacinat in lumea din jurul sau.

Daca intr-o zi copilul vine de la gradinita si se plange cat de mult isi uraste unul dintre colegi, nu il critica si nu il certa imediat ce auzi asta, si nici nu ii cere sa nu mai vorbeasca in acest fel. Asta nu va face decat sa-si reprime sentimentele, trairile si sentimentul de nefericire, pastrandu-le pe toate in interiorul lui si incarcandu-si sufletul. Asa ca mai bine asculta-l, si incearca sa intelegi de ce a ajuns sa spuna si sa simta asta, si ia cunostinta de sentimentele sale. Trebuie sa afli ce a facut celalalt copil de a reusit sa-i raneasca atat de mult sentimentele incat a ajuns sa afirme asa ceva. Atunci cand copiii simt ca parintii lor ii inteleg si ii asculta, acestia devin mai fericiti si mai increzatori si nu se vor ascunde de acestia indiferent de situatiile prin care trec si sentimentele pe care le au.

Iar pentru a sarbatori toate evenimentele importante din viata copilului, Mayaricii organizeaza petreceri private copii si diverse evenimente copii, pentru ca fericirea este un factor important din viata lor.