AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Ajutor in caderea varstnicilor – MagazinulOrtopedic.ro

Caderea este, din nefericire, un accident frecvent intalnit la peste 65 de ani. Cum sa reactionati atunci cand o persoana in varsta cade? Ar trebui sa o ridicati si, daca da, cum? Iata cateva sfaturi!

Cand constatati ca o persoana in varsta a cazut, puteti fi tentat sa o ridicati imediat. Mai intai de toate ar trebui sa va puneti doua intrebari: persoana este constienta? A pierdut sange? Daca raspunsul este afirmativ, incercati sa chemati pe cineva care sa va ajute si oferiti ingrijiri specifice cat mai curand posibil.

Ajutati persoana sa se ridice doar daca va simtiti capabil de acest lucru. Daca aveti dureri de spate, dureri articulare sau va simtiti lipsit de putere, chemati ajutoare. Inainte de a ridica persoana cazuta, vorbiti cu ea si linistiti-o. Intrebati daca simte vreo durere sau daca are vreo preferinta in ceea ce priveste modul de a oferi ajutor. Acest lucru va va permite sa fiti deosebit de vigilent in privinta zonelor sensibile atunci cand oferiti ajutorul. In cele din urma, cautati sa oferiti un dispozitiv ortopedic de deplasare, un fotoliu rulant, o carja, un cadru de mers sau doar un simplu scaun. Primele doua dispozitive sunt la indemana in unitatile medicale sau in centrele rezidentiale pentru batrani. In mod obisnuit, acasa sau pe strada, folositi cu incredere un scaun sau o banca din apropiere, cel putin pana persoana isi revine.

Exista doua posibilitati de a ridica o persoana in varsta in urma unei cazaturi la sol:

  • Daca se poate misca independent, ajutati prin incurajari si sprijinirea miscarilor necesare reluarii autonomiei.
  • Daca persoana nu se poate misca independent, sprijiniti fiecare miscare si asigurati-va ca ati acordat asistenta maxima astfel incat persoana sa nu mai aiba posibilitatea de a cadea din nou.

Intrucat este mai avantajos de a preveni caderea varstnicilor, exista diferite solutii in acest sens. De exemplu, benzile anti-alunecare ce se lipes de sol, barele de sustinere din preajma zonelor alunecoase (baie, bucatarie) sau cadrele de mers. Pentru a descoperi cat mai multe echipamente ortopedice care pot fi de mare folos in unitatile medicale si de ingrijire, accesati www.magazinulortopedic.ro.

Leave a Reply