AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Aloe vera pentru pisici: utilizari si beneficii

Unele pisici adora sa manance plante de apartament, iar aloe vera este una dintre ele. Aceasta planta nu este toxica pentru oameni. Dar pentru pisici?

Este des intalnita in case, datorita beneficiilor sale pentru sanatate. Atat sucul cat si pulpa sunt utilizate pentru o mare varietate de conditii. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de utilizarea aloe vera pentru pisici, este important ca proprietarul sa aiba grija si sa stie cum sa o aplice.

Aloe vera este toxica pentru pisici?

Expertii spun ca aceasta planta este toxica pentru pisici, ca multe altele. Prin urmare, trebuie tinuta departe de ele si ar trebui pulverizata cu otet, astfel incat sa nu le atraga. Daca pisicile consuma direct o planta de aloe, acestea pot vomita, devin letargice sau pot avea diaree.

Cu toate acestea, gelul plantei de aloe vera este comestibil. Acest lucru se aplica daca se va indeparta seva galbuie sau latexul plantei, adica partea care poate avea un efect laxativ si toxic. S-ar putea spune ca gelul de aloe este esential intr-o trusa de prim ajutor. Este un produs perfect pentru a trata dermatita sau iritarea pielii. In plus, proprietatile sale de restaurare ajuta si la vindecarea ranilor sau arsurilor.

Beneficii gel

Pulpa din frunzele de aloe contine substante nutritive importante si vitale, care pot fi utilizate pentru ameliorarea bolilor si a afectiunilor cronice. Cele mai importante elemente din aloe vera sunt vitaminele antioxidante C, E si beta-carotenul.

Beneficii la pisici

Oamenii nu sunt singurii care pot beneficia de gelul de aloe vera. Are beneficii antiinflamatoare si de ameliorare a durerii si poate ajuta pisicile cu boli autoimune, tulburari gastrointestinale si artrita. Poate avea si alte beneficii, precum:

  • Ajuta pisicile care sufera de infectii ale pielii, cancer de piele sau alergii, pentru a atenua simptomele acestor tipuri de boli.
  • Calmeaza si inmoaie pielea si elimina mancarimea si iritarea provocate de muscaturile de purici.
  • Accelerarea vindecarii ranilor, reducand in acelasi timp inflamatia.
  • Protejarea impotriva razelor ultraviolete de la soare.

Atunci cand sunt utilizate pentru a spori blana unei feline, produsele din aloe sunt adesea amestecate cu acizi grasi omega-3, acizi grasi omega-6, uleiuri de peste si surse marine similare.

Leave a Reply