AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Atentie la pastilele de slabit

In cazul in care te-ai hotarat sa folosesti produse pentru slabit , iar aici ma refer la „celebrele” pastile pentru slabit, trebuie sa stii ca aceste produse exploateaza punctele slabe ale sistemului imunitar care in mod normal ar trebui sa protejeze consumatorii in fata unor pericole externe. In cadrul unei legi adoptate in anul 1994, suplimentele alimentare sunt puse in aceeasi categorie ca si hrana, nu in categoria stimulentelor. Aceasta masura permite evitarea efectuarii unor teste riguroase care sa ateste daca respectivele medicamente sunt sigure si eficiente inainte de a fi scoase pe piata. Companiile producatoare sunt astfel obligate sa notifice Agentia Nationala a Medicamentului numai in cazul in care intentioneaza sa comercializeze un ingrediente care nu a mai fost utilizat in industrie sau care este experimental.

Chiar daca expertii in nutritie au crezut ca suplimentele care ajuta la pierderea in greutate sunt inutile, un avocat din San Diego, Tim Blood, a fost implicat intr-un proces de actiune de clasa impotriva unui produs care promitea pierderea rapida in greutate, proces ce a fost castigat de avocat. Agentia Medicamentului incearca sa dea asigurari asupra produselor de slabit care deja au invatat piata, in mare parte prin controale aleatorii la fata locului sau la distribuitori.

Acest lucru inseamna ca operatorii care nu trebuie sa divulge eventualele ingrediente secrete utilizate sau substantele active care stau la baza produsului, nu pot fi prinsi in cazul in care produsul se dovedeste ineficient. In luna iulie a anului 2013, o tanara din Statele Unite ale Americii a inceput sa aiba dureri abdominale teribile dupa ce a consumat pastile de slabit. Ulterior acele dureri au fost insotite de greata, frisoane, transpiratie, varsaturi si oboseala exterema. Intotdeauna respectiva fata incerca sa dea vina pe lipsa mancarii.

Fiindca durerile devenisera insuportabile iar episoadele de ameteala au continuat, respectiva persoana a intrerupt administrarea respectivelor pastile de slabit, lucru ce s-a dovedit ulterior foarte inspirat pentru ca medicii care au consulat-o i-au spus ca daca mai continua sa ia respectivele suplimente risca sa isi piarda viata.

Leave a Reply