AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Atractii turistice in Nisa

Este usor de inteles de ce pictorii impresionisti si aristocratii englezi au fost atrasi de Nisa. Cu vremea sa insorita si peisajul uimitor de pe litoral, acest oras pitoresc pare sa-si fascineze vizitatorii. Inconjurata de apele senine ale Baie des Anges si protejata de poalele Alpilor Maritimi, Nisa are o clima blanda pe tot parcursul anului.

Orasul a fost descoperit initial in anii 1820 de britanici ca statiune de iarna. Astazi, este inca o destinatie populara de vacanta. Considerat centrul Rivierei franceze, Nisa este punctul de plecare perfect pentru a explora coasta uluitoare a Coastei de Azur.

Orasul are un caracter italian distinct, care este mai pronuntat in Orasul Vechi. Fie ca ratacesc pe stradutele pietruite ciudate sau se plimba pe faimoasa Promenade des Anglais, vizitatorii vor fi incantati de frumusetea, cultura si atmosfera din Nisa.

  • Promenade des Anglais

Cea mai emblematica strada din Nisa, Promenade des Anglais este o zona pietonala superba care urmareste curba plajelor Baie des Anges. Acest drum legendar pe litoral este aliniat cu palmieri si gradini elegante.

Acum un reper istoric deschis vizitatorilor, Vila Masséna gazduieste un muzeu de arta si istorie si este inconjurata de un parc superb cu gradini formale franceze. O alta cladire exceptionala de pe promenada este Le Negresco (37 promenade des Anglais), care este listat ca monument istoric national. Le Negresco este un luxos hotel de cinci stele, cu o colectie de arta de talie mondiala.

  • Cathédrale Orthodoxe Russe Saint-Nicolas

Construita in 1912 de tarul Nicolae, Cathédrale Orthodoxe Russe Saint-Nicolas este considerata una dintre cele mai frumoase biserici ortodoxe din afara Rusiei. Inspirata in stilul moscovit, catedrala are un interior bogat decorat, cu multe icoane ornamentale, picturi murale si lucrari de lemn sculptate, precum si un iconostas din metal in relief.

O cutie virtuala de bijuterii, interiorul contine obiecte istorice si religioase care au fost aduse aici din Rusia in perioada de agitatie. Catedrala este inca folosita ca lacas de cult. Vizitatorii sunt admisi, dar trebuie sa respecte anumite reguli: barbatii nu vor fi admisi cu pieptul gol sau in pantaloni scurti. Pentru femei, nu sunt permise fuste mini si pantaloni scurti, umerii trebuie sa fie acoperiti si este preferata acoperirea capului.

Leave a Reply