AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Autori romani care au scris carti pentru copii

Povestile romanesti pentru copii sunt pline de farmec, sunt hazlii si nu te plictisesti niciodata citindu-le. Povestile romanesti sunt, in adevaratul sens al cuvantului, nemuritoare chiar si dupa ani si ani de la publicarea lor. Acestea au fost cele care au inseninat copilaria bunicilor, a parintilor, a actualilor copii, dar si cele care vor fi si preferatele copiilor de maine. Oare cine sunt cei care au scris astfel de opere de arta care sa aiba ecou chiar si dupa atatea generatii? Iata cativa dintre cei mai indragiti autori romani care au scris pentru copii!

George Toparceanu a fost poet, prozator, memorialist si publicist care a scris satira, poezie si proza. S-a nascut la Bucuresti, dar s-a stabilit la Iasi, loc in care exista si casa lui care poate fi vizitata de catre cei care doresc sa afle detalii despre locul in care au luat nastere povestile preferate. Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numara ”Balade vesele si triste”, ”Parodii originale”, ”Amintiri din luptele de la Turtucaia”, ”Strofe alese. Balade vesele si triste”, ”In ghiara lor … Amintiri din Bulgaria si schite usoare”, ”Migdale amare”, ”Scrisori fara adresa”, Minunile Sfantului Sisoe”.

Petre Ispirescu este cunoscut pentru basmele sale. Acesta a fost editor, folclorist, povestitor, scriitor si tipograf. Mama sa a fost o povestitoare neintrecuta, iar povestile ei i-au urmarit copilarie si mai apoi le-a pus in carti, lasandu-le ca mostenire tuturor copiilor. Asa s-au nascut ”Legendele si basmele romanilor. Ghicitori si Proverburi”, ”Snoave si povesti populare”, ”Pilde si ghicitori”, ”Legendele sau basmele romanilor”, ”Basme, snoave si glume”, ”Jucarii si jocuri de copil”, ”Povesti morale. Despre pomul Craciunului”. Cele mai cunoscute basme ale sale sunt ”Tinerete fara batranete si viata fara de moarte”, ”Praslea cel voinic si merele de aur”, ”Greuceanu”.

Ion Creanga a fost povestitor, prozator, teolog, autor de manuale scolare, politician si poet. Pe langa toate acese ocupatii, Ion Creanga inca este unul dintre cei mai iubiti autori pentru copii. Prin opera sa auobiografica ”Amintiri din copilarie” inca reuseste sa inveseleasca orice chip si suflet de copil.

Carti vechi ieftine | PrintreCarti.ro

Daca aveti nevoie de carti de citit pentru cei mici, nu ezitati sa accesati www.printrecarti.ro pentru a comanda carti vechi ieftine. Veti fi impresionat de stocul bogat si de preturile mici practicate la Printre Carti, cel mai cunoscut anticariat online din tara!

Leave a Reply