AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Avantajele pe care le aduce sarea in dieta zilnica

Daca aveti impresia ca sarea creeaza probleme de sanatate si mareste talia, atunci ar trebui sa stiti ca exista beneficii daca adaugati putina sare in dieta zilnica. Sarea joaca un rol important in retentia apei, contractia musculara si contine substante nutritive care sunt vitale pentru stomac.

Sarea folosita cu moderatie este de fapt foarte importanta pentru dieta.

Sarea ajuta la mentinerea apei in corp

Trupurile noastre se bazeaza pe activitatea electrolitilor, inclusiv cel al sarii, pentru a ajuta la realizarea impulsurilor electrice care controleaza multe dintre functiile organismului. Pentru a ne mentine organismul sanatos asa cum trebuie, corpul are nevoie de cantitatea potrivita de electroliti. Electrolitii declanseaza mecanismul setei, ceea ce ne face sa consumam cantitati adecvate de apa. Cu ajutorul apei, rinichii sunt capabili sa mentina cantitatea corespunzatoare de electroliti din sange. Cantitatea de apa pe care organismul o pastreaza influenteaza de asemenea tensiunea arteriala.

Sarea stimuleaza contractia musculara

Sarea este importanta pentru nervi, deoarece stimuleaza contractia musculara. Acest lucru ajuta la prevenirea crampelor musculare. Sarea mentine, de asemenea, calciul si alte minerale in sange. Stimuleaza, de asemenea, glandele suprarenale.

Sarea contine nutrienti vitali pentru sistemul digestiv

Sarea joaca un rol primordial in procesele de digestie si absorbtie. Sarea activeaza in cavitatea bucala o enzima numita amilaza salivara. In acest fel sarea va permite papilelor gustative sa simta gustul alimentelor. Sarea joaca, de asemenea, un rol important in digestie ajutand la asimilarea alimentelor. Sarea creeaza si acid clorhidric. Acidul clorhidric este o secretie digestiva foarte importanta, care controleaza peretii stomacului.

Deficitul de sare poate deveni extrem la temperaturi excesive, ceea ce determina corpul sa transpire mai mult, iar deshidratarea poate deveni severa. Deficitul de sare poate duce la soc atunci cand tensiunea arteriala scade prea sever. Sarea este importanta pentru un plan nutritional benefic. Prea putina sare poate provoca tulburari ale echilibrului tesut-apa si acid-baza, care este important pentru o nutritie buna.

Retineti ca dietele cu o cantitate prea mare de sare pot duce la o retentie ridicata a apei si la hipertensiune. In general, sarea este netoxica pentru adulti, cu conditia sa fie consumata in mod corespunzator. Cantitatea maxima de sare care trebuie introdusa intr-o dieta sanatoasa ar trebui sa fie cuprinsa intre 2400-3000 mg / zi.

Leave a Reply