AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Avantajele si dezavantajele invelitorilor cu tigla ceramica

Ca orice material pentru constructii, si utilizarea de tigla ceramica are avantajele si dezavantajele ei, care provin din modul de montare, aspect, proprietati fizice si modul de comportare in timp. In continuare vom detalia cateva dintre aspectele alegerii acestui material pentru invelitori, pentru a te ajuta sa faci o alegere in cunostinta de cauza in aceasta privinta.

Tigla ceramica pret

In primul rand, la capitolul avantaje, ceea ce ar trebui sa te preocupe este faptul ca tigla ceramica este un material natural, ecologic, cu impact foarte scazut asupra mediului, aceasta trasatura fiind strans legata si de aspectul placut pe care il are un acoperis cu tigla. Pe langa aceasta, este un material foarte rezistent, elementele de cea mai buna calitate putand sa atinga o durata de viata de chiar 80-100 de ani, fara a inregistra schimbari de culoare sau textura. De asemenea, datorita compozitiei sale, tigla este si un material termorezistent, are rol in izolarea termica a cladirii, comportandu-se foarte bine si la variatiile climatice, astfel incat ea nu isi schimba culoarea in timp. Tigla ceramica are nevoie de un schelet format din sipci, pe care este montata, ceea ce aduce in discutie si o serie de dezavantaje.
Astfel, greutatea pe metrul patrat este destul de mare, de aceea este necesar sa se asigure un suport suficient de stabil si rezistent, pentru sustinerea invelitorii. In acelasi timp, efortul pentru montare este mai ridicat decat la alte solutii pentru acoperis, insa rezultatul fata de acestea este mult mai satisfacator. Desi costurile de achizitie si montare pot fi uneori mai ridicate decat in cazul altor elemente de invelitoare, noi te asiguram ca poti gasi tigla ceramica pret convenabil, iar aspectul unui astfel de acoperis este incomparabil cu cel al unuia din tabla sau alte materiale. Poti gasi oferte foarte bune la FBM Romania, o companie cu traditie in producerea de tigla ceramica, a caror oferta o poti consulta aici: tiglaonline.ro

Leave a Reply