AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Avantajele utilizarii ingrasamintelor organice

Produsele agricole organice au castigat mult teren in ultimul deceniu, tocmai pentru ca oamenii sunt preocupati de sanatatea lor, de starea lor de bine, cautand sa manance cat mai sanatos. Potrivit noilor reguli, nu orice producator are dreptul sa-si eticheteze produsele ca fiind organice, ci mai intai trebuie sa treaca printr-un riguros proces de verificare. De la practicile biologice la cele culturale si mecanice, producatorii trebuie sa ofere dovada faptului ca promoveaza echilibrul ecologic, favorizeaza ciclul natural al dezvoltarii produselor si conserva biodiversitatea. Dincolo de toate, exista o multime de avantaje si dezavantaje in utilizarea tuturor produselor organice care sa favorizeze cresterea si dezvoltarea armonioasa a culturilor.

Daca sunteti un producator caruia ii pasa de clientii sai, cu siguranta va veti dori produse cat mai naturale pentru acestia. Dincolo de toate beneficiile legate de renume si pretul de vanzare al produselor naturale este unul mai bun, lucru care ar trebui sa va impulsioneze in utilizarea de ingrasaminte organice.

Iata cateva dintre avantajele utilizarii unor astfel de produse:

  • Nutrientii se elibereaza mai lent si in mod consecvent, descurajand posibilitatea cresterii accelerate.
  • Substantele nutritive din sol se mobilizeaza mai eficient, ceea ce duce la pierderi mult mai mici.
  • Structura solului este imbunatatita.
  • Umiditatea solului este tinuta sub control,
  • Nu este nevoie de aplicari constante ale ingrasamintelor, in comparatie cu cele artificiale care necesita utilizare intensa si repetata.
  • Ingrasamintele organice locale sunt mai putin costisitoare decat cele artificiale.

Agricultura de azi a parcurs un drum lung pentru a ajunge unde este. Producerea de alimente organice incepe cu ingrasamintele organice. Prin faptul ca un producator permite plantelor sale sa consume microorganisme bune, va ajunge sa aiba culturi mai sanatoase, mai puternice si infloritoare din punct de vedere al afacerii. Impreuna cu mediul, va sustine cursul firesc al dezvoltarii sanatoase a propriilor produse, va multumi clientii si va atrage noi si noi clienti.

Magazinul Regal Fermierul, pe langa altele, comercializeaza si ingrasaminte chimice complexe si de calitate, atat de utile oricui isi doreste o cultura bogata. Accesand https://www.regalfermierul.ro/ le veti putea cumpara!

Leave a Reply