AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Baie in stil minimalist – ce presupune acest stil decorativ?

De cele mai multe ori, spatiul destinat baii nu este unul tocmai generos motiv pentru care multe persoane adopta un stil minimalist. Inainte de a defini o baie in stil minimalist, proprietarii trebuie sa arunce o privire atenta asupra sfaturilor mentionate mai jos.

Cum se poate aborda o baie in stil minimalist ?

In primul rand, numarul pieselor de mobilier, forma, aranjamentul acestora si capacitatea de depozitare sunt criterii importante care trebuie obligatoriu sa fie luate in considerare. Baia are nevoie de un mobilier functional si foarte eficient. De exemplu, dulapurile si suprafetele nu trebuie sa fie ingradite pentru a da o senzatie de spatiu deschis.

In baie, este recomandat sa se depoziteze doar elementele esentiale, cum ar fi prosoapele, periutele de dinti, gentile de make-up. Tot ce ce este in plus sau produsele care nu au mai fost folosit de luni de zile ar trebui aruncate sau depozitat intr-un alt loc.

Pentru ca spatiul din baie nu permite montarea unor rafturi mari, ideale sunt cutiile de depozitare, fie ca sunt realizate din ratan sau metal, fie sub forma unor cosuri, acestea vor crea mai multa armonie intregului spatiului. Mare grija insa in selectarea acestor obiecte si mai ales la numarul lor deoarece diferenta dintre stilul minimalist si cel incarcat este foarte mica.

Alegerea culorii dominante in baie joaca, de asemenea, un rol important pentru crearea unui spatiu ingrijit. Cele mai des intalnite culori pentru o baie minimalista, sunt culorile alb, gri, bej sau negru. In ceea ce priveste combinarea lor, sunt permise mixurile de maxim trei culori.

Utilizarea materialelor naturale este esentiala pentru un stil minimalist de succes. Mobilierul din lemn deschis, peretele de piatra sau cosurile mici de ratan pot aduce naturalete intregului spatiu. Decorul trebuie sa fie unul rafinat si bine ingrijit, prin urmare, bibelourile, tablourile sau vazele supradimensionate vor incarca spatiul fiind in esenta inutile intr-un astfel de spatiu.

Natura este binevenita intr-o astfel de baie astfel ca se pot amplasa mici ghivece ici colo in care sa se planteze plante exotice sau orhidee. Acestea vor crea un interior aparte si de asemenea vor aduce si beneficii pentru sanatate.

Leave a Reply