AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Beneficiile integrarii tehnologiei in scoala

Integrarea tehnologiei in scoala ofera multiple oportunitati precum, invatarea mai distractiva si mai placuta – in ceea ce priveste predarea acelorasi lucruri, in moduri noi. Cand tehnologia este integrata in scoala, elevii sunt mai interesati de subiectele pe care le studiaza.

Majoritatea studiilor asupra psihologiei copilului sugereaza ca, acei copii care sunt mai interesati si mai angajati in lucrurile pe care le studiaza sunt mai performanti.

  • Incurajeaza invatarea individuala

Nimeni nu invata in mod similar, avand in vedere diferitele stiluri de invatare si diversele capacitati. Tehnologia ofera sanse incredibile de a face invatarea din ce in ce mai puternica pentru studentii cu nevoi multiple.

Accesul la Internet ofera studentilor acces la o gama larga de resurse online pentru a directiona cercetarea in diverse maniere, ceea ce poate crea angajamentul de a cerceta mai mult.

  • Incurajeaza colaborarea

Studentii isi pot dezvolta abilitatile de efort comun prin implicarea in diverse exercitii online. De exemplu, sa se fotografieze in diverse activitati, lucrand impreuna cu altii la discutii sau impartasind rapoarte despre metodele lor de invatare virtuala.

  • Elevii pot invata abilitati utile de viata prin tehnologie

Prin utilizarea tehnologiei in clasa, scolile pot crea o situatie de castig atat pentru profesori, cat si pentru studenti, ajutandu-i sa dezvolte abilitati pentru era digitala.

  • Asadar, elevii pot deprinde abilitati – care ii vor ajuta in viitor.

Exista numeroase abilitati care pot fi dezvoltate la elevi prin integrarea tehnologiei in salile de clasa. Bineinteles pentru acest lucru, scolile trebuie sa fie dotate cu sali de clasa digitale sa promoveze sali de clasa virtuale si sa ii invete pe elevi prin cursuri video – inclusiv pe cei care nu pot ajunge la salile de clasa din cauza sanatatii sau a problemelor conexe. Iata alte beneficii ale integrarii tehnologiei in scoala:

  • colaborarea cu alte unitati scolare din tara sau chiar din alte tari prin realizarea unor parteneriate interscolare;
  • posibilitatea efectuarii procesului de predare-invatare intre mai multe persoane din locatii diferite (prin intermediul Skype);
  • posibilitatea invatarii redactarii unor texte non-functionale prin completarea unor formulare gasite online;
  • integrarea tehnologiei sporeste libertatea de a fi informat.

Leave a Reply