AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Beneficiile medicinei naturiste

Tratamentele alternative ale medicinei naturiste se concentreaza pe prevenirea si tratarea problemelor de baza, nu doar a simptomelor. Tratamentele alternative la medicina conventionala pot oferi optiuni utile si schimbatoare de viata pentru persoanele sensibile la medicamente sau care nu isi pot permite interventii chirurgicale mari.

Medicina naturista implica utilizarea plantelor si a extractelor pentru a oferi tratamente eficiente si sigure. Chiar si medicii occidentali incep sa sugereze si tratamente alternative naturale.

Remedii pe baza de plante

De exemplu, se intampla ca pacientii cu pietre la rinichi sa poata lua doar medicamente sau sa se opereze pentru a elimina o piatra dureroasa. Acum, se cunoaste faptul ca, lamaia este eficienta in macinarea pietrelor.

Plante pentru alergii

Urzicile sunt preferate pentru tratarea anumitor alergii. Combat diferite tipuri de alergii prin controlul antihistaminelor din organism. Acestea includ, de asemenea, antioxidanti si antiinflamatoare. Pot trata si problemele pielii, precum acnee si eczeme.

Plantele si scaderea zaharului din sange

Scortisoara, ginkgo biloba, frunze de afine, pepene amar, usturoi, ceapa, schinduf – toate acestea sunt utile pentru controlul nivelului de zahar din sange, ajuta la scaderea dependentei diabetului de insulina. Aceste remedii pe baza de plante cresc secretia de insulina a organismului pentru a mentine nivelul de zahar din sange echilibrat.

Medicina botanica sau sistemele medicale de tratament naturist se intorc la plantele medicinale care se gasesc in medicina traditionala chineza, in plante medicinale ayurvedice si chiar in plante medicinale occidentale.

Plante medicinale in timpurile moderne

Medicina pe baza de plante este mai veche decat medicina conventionala si are cateva tratamente si cure de lunga durata care au durat mii de ani pentru ca functioneaza.

Dupa cum se dovedeste, nu este doar in mintea utilizatorului sau a practicienilor. Se pare ca oamenii de stiinta inteligenti si moderni au testat remediile pe termen lung pe baza de plante pentru a afla ce le face sa functioneze.

Plantele contin cateva componente si substante chimice foarte puternice care reechilibreaza corpul. In general, remediile pe baza de plante pot fi preparate sub forma de extracte lichide sau pulbere, tablete, uleiuri esentiale, ceaiuri si unguente.

Deoarece remediile pe baza de plante functioneaza, acestea sunt, in general, mai sigure decat medicamentele eliberate pe baza de reteta si sunt mult mai accesibile.

Leave a Reply