AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Beneficiile pe care orezul le are asupra sanatatii

Beneficiile pe care le are orezul, includ si abilitatea de a asigura energie instant si rapid, regleaza si imbunatateste tranzitul intestinal, stabilizeaza nivelul de zahar din sange, incetineste procesul de imbatranire si mai asigura si esentialul de vitamina B1 din corp. Printre alte beneficii pe care orezul le are asupra sanatatii mai sunt incluse si abilitatea sa de a imbunatati aspectul pielii, ajuta la cresterea metabolismului, este de un foarte mare ajutor in digestie, reduce presiunea mare a sangelui, ajuta la scaderea in greutate si la mentinerea acesteia, imbunatateste sistemul imunitar si asigura o protectie mare impotriva dizenteriei, cancerului si a bolilor de inima.

Orezul este un aliment fundamental in bucatariile multor culturi din lume, si este o cereala foarte importanta care hraneste mai mult de jumatate din populatia lumii. Cele doua mari categorii in care poate fi gasit orezul sunt: orez integral intreg si orez alb. Orezul integral nu este atat de procesat asa ca are o valoare nutritionala foarte mare, in timp ce orezul alb este mai mult procesat, acestuia fiindu-i indepartat invelisul exterior, lasandul-l mai slab din punct de vedere nutritiv. Oamenii aleg diferite tipuri de orez in functie de aroma pe care isi doresc sa o obtina, depinzand de nevoile culinare pe care acestia le au, de disponiblitatea acelui tip de orez pe piata dar si de potentialul si beneficiile pe care acesta le ofera.

Orezul este o sursa bogata de energie. Nu conteaza ca este sub forma sa originala de bob, fulgi de orez sau alte derivate ce pot fi fabricate din orez, acesta se comporta precum un combustibil si impreuna cu cereale fara zahar constituie alimentatia sanatoasa de care oamenii au nevoie.

Leave a Reply