AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Beneficiile terapeutice ale uleiului esential Tea Tree

Beneficiile uleiului esential Tea Tree sunt nenumarate.

  • Ce este Tea Tree?

Uleiul de arbore de ceai provine din frunzele micii plante de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia) despre care se spune ca provine din zonele mai calde din Australia. Deci planta de arbore de ceai are nevoie de un climat mai cald pentru a creste.

  • Ce este uleiul esential de arbore de ceai?

Uleiul esential de arbore de ceai este uleiul esential extras sau distilat din planta Melaleuca alternifolia. Este foarte concentrat si foarte puternic, asa ca ar trebui sa fie utilizat cu moderare si siguranta. Uleiul de arbore de ceai a fost folosit in medicina naturala de secole de catre aborigeni.

O modalitate prin care il pregateau si foloseau era zdrobirea frunzelor de Melaleuca alternifolia si apoi aplicarea uleiului pe piele sau prin inhalare pentru a trata racelile si tusea. Este utilizat pe scara larga pentru a ajuta la tratarea:

  • acneei;
  • muscaturilor, intepaturilor;
  • matretii;
  • paduchilor;
  • psoriazisului;
  • ciupercii unghiilor;
  • negilor.

Utilizarea in siguranta a uleiului esential de arbore de ceai

Nu se aplica niciodata direct pe piele. Ar trebui diluat intotdeauna cu un ulei purtator, cum ar fi uleiul de migdale, uleiul de nuca de cocos, din caise sau uleiul de masline. Pentru fiecare 1 pana la 2 picaturi de ulei de arbore de ceai, se adauga 12 picaturi de ulei purtator. Inainte de utilizare, se va efectua un test pentru a sti cum reactioneaza pielea la uleiul de arbore de ceai.

Utilizari comune ale arborelui de ceai

Tea Tree este utilizat pe scara larga in industria farmaceutica, in special pentru proprietatile sale anestezice, antifungice si antiinflamatoare. De asemenea, in ultimul deceniu a existat o crestere uriasa a utilizarii uleiului de arbore de ceai in produse cosmetice, in special datorita beneficiilor sale largi de ingrijire a pielii pentru a reduce acneea si problemele fungice.

De aceea, piata arborelui de ceai este clasificata atat in ​​grad farmaceutic-cosmetic, cat si in grad terapeutic. Datorita faptului ca, uleiul esential Tea Tree are atat de multe beneficii terapeutice, in special antivirale, antifungice si antiseptice, se presupune ca utilizarea sa pe piata va continua sa creasca in special in tarile mai dezvoltate.

Leave a Reply