AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Caracteristicile tehnice ale scanunului cu rotile

Scaunul cu rotile este un dispozitiv medical destinat persoanelor cu dizabilitati locomotorii temporare sau permanente. Utilizarea sa are ca scop imbunatatirea mobilitati si capatarii unei oarecare independente. Un scaun cu rotile permite persoanelor care se confrunta cu disfunctionalitati sa participle la activitatile zilnice, pentru a putea sa se bucure de o viata cat mai aproape de normal.

Insa aceste dispozitive medicale sunt de mai multe tipuri, de la fotoliul rulant clasic, cu actionare manuala, de interior si exterior, la scaune cu roti pliabile, cu subansamble detasabile – suporti pentru sprijinul mainilor si picioarelor. Ideal este ca acestea sa fie alese in functie de nevoile fiecarui pacient.

In alegerea foltoliului rulant potrivit trebuie tinut cont de recomandarile medicului. Mai multe modele care se pot plia acestor cerinte pot fi gasite pe site-ul MagazinulOrtopedic.ro. Acest magazine online pune la dispozitia pacientilor o gama larga de scaune cu rotile, pentru orice fel de dizabilitate locomotorie putand fi gasita o solutie.

La ce trebuie sa fie atent pacientul cand alege scaunul cu rotile

Prin urmare, alegerea unui scaun cu rotile trebuie sa tina cont si de caracteristicile tehnice ale acestora. Astfel ca se alege un fotoliu rulant manual (are un pret mai mic) sau varianta electrica a dispozitivului, prncipalul scop este acela de a imbunatati mobilitatea pacientului cu handicap locomotor temporar sau permanent, imbunatatindu substantial calitatea vietii acestuia.

Fotoliu rulant | Scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

scaun cu rotile

De asemenea, fotoliul rulant poate fi si pliabil, rabatabil, cu roti de diferite dimensiuni, cu spatar inalt sau mai putin inalt sau prevazut cu diferite accesorii de ajustare a confortabilitatii. Insa o atentie deosebita trebuie acordata latimii si materialului sezutului, acesta fiind cel care ofera gradul de confortabilitate, precum si la greutatea maxima suportata de acesta, daca structura este din aluminiu (mai usor) sau din otel.

Totodata, o caracteristica importanta este reprezentata si de rotile scaunului, deoarece in functie de dimensiunea acestora sau de materialul din care sunt confectionate, este determinate stabilitatea fotoiului rulant. Acest dispozitiv medical poate fi folosit atat in interior, cat si in exterior, putand fi actionat de utilizator sau de un insotitor, pe un teren usor accidentat si pe pante moderate, indiferent de vreme sau temperaturi.

Leave a Reply