AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Care este procedura de obtinere a unui implant dentar?

In timpul stadiului de consultare si planificare, medicul dentist va examina vizual locul care este luat in considerare pentru implant, precum si studiul imaginilor dentare (raze X, filme panoramice si/ sau scanari CT). Astfel, calitatea si cantitatea de maxilar este evaluata pentru a se determina daca este nevoie de mai mult os la locul implantului. Odata ce sa stabilit ca un implant dentar poate fi plasat in locatia dorita, pacientul va reveni pentru procedurile chirurgicale. In timpul tuturor interventiilor chirurgicale, pacientului i se administreaza, de obicei, un anestezic local pentru a amorti zona, precum si orice alte sedative necesare.

Prima etapa a interventiei chirurgicale implica adesea extractia dintelui sau a dintilor.

In scopul pregatirii plasarii unui implant dentar, dintele va trebui extras. De cele mai multe ori, o “grefa osoasa alveolara” (os natural sau sintetic) este plasata pentru a obtine o baza osoasa solida pentru implant. Locul va fi lasat sa se vindece timp de doua pana la sase luni. Pentru pacientii care nu au dinti pierduti si nu este necesar material osos, va fi nevoie de o grefa osoasa diferita care sa fie plasata pe partea superioara a maxilarului existent (“grefa osoasa onlay”). Aceasta procedura este mai complexa si, de obicei, necesita un timp de vindecare de aproximativ sase sau mai multe luni. In unele cazuri, atunci cand este materialul osos este suficient, dintele deteriorat poate fi extras urmand procedura de plasare a implantului in acelasi loc. Aceasta procedura se numeste implantare imediata.

In situatia in care un implant urmeaza a fi plasat in maxilarul superior in zona posterioara, uneori cantitatea disponibila de os poate fi limitata de prezenta sinusului maxilar. Se efectueaza “augmentarea sinusurilor” sau “ridicarea sinusurilor”. Acest lucru va face disponibil mai mult os pentru a sprijini un implant dentar.

Timpul de vindecare depinde foarte mult de calitatea oaselor prezente si poate fi, de obicei, de la doua la sase luni. In acest timp, implantul devine integrat cu osul. Este important sa evitati presiunea asupra implantului dentar in timp ce se vindeca. Urmatoarele vizite la medic vor fi pentru verificarea locului si sunt efectuate pentru a fi siguri ca nu exista nici o infectie.

Leave a Reply