AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Care sunt cele mai frumoase plaje din Croatia?

O destinatie europeana foarte frumoasa, dar si foarte celebra, Croatia este fermecatoare. Iata insa care sunt cele mai frumoase plaje de aici pentru cei care vor sa se bronzeze in cele mai frumoase peisaje.

Plaja Stiniva de pe insula Vis

Stiniva este o plaja frumoasa situata pe insula Vis, in Croatia. Este cunoscuta pentru frumusetea sa naturala si pentru stancile abrupte care o inconjoara. Plaja este accesibila doar pe jos, ceea ce o face o destinatie populara pentru turistii care fac drumetii.

Odata ajunsi pe plaja, care este considerata una dintre cele mai frumoase din Croatia, vizitatorii se pot bucura de apele cristaline si de pietricelele albe. Este, de asemenea, un loc minunat pentru snorkelling intre baile de soare.

Plaja Šunj de pe insula Lopud

Situata pe insula Lopud, in inima arhipelagului Dalmatia, plaja Šunj este cunoscuta pentru nisipul sau fin si apa cristalina. Este populara atat printre turisti, cat si printre localnici, pentru cadrul sau linistit, inconjurat de dealuri verzi, si pentru privelistile uluitoare asupra insulelor invecinate. Apele sale calme si putin adanci o fac un loc ideal pentru o baie linistita.

Vizitatorii se pot bucura de o varietate de activitati, cum ar fi snorkelling, caiac si paddle boarding. Micul sat de pe insula Lopud gazduieste o serie de restaurante unde se poate lua masa intre doua inotari. Plaja de la Šunj, la care se poate ajunge cu barca din Dubrovnik, este o destinatie preferata de turistii care cauta liniste si pace.

Plaja Pasjaca

Pe coasta sudica a Croatiei, in regiunea Konavle, plaja Pasjaca este considerata una dintre cele mai frumoase din tara. Amplasata intre stanci abrupte, este accesibila printr-o poteca sapata de localnici in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru a permite accesul.

Bordata de Marea Adriatica, Pasjaca este compusa din pietricele mici si nisip fin. Locatia sa izolata o face sa fie o plaja rar vizitata de turisti. Este un loc salbatic si neatins, unde turistii se pot bucura de peisaj in liniste si pace, departe de agitatia turistica.

Plaja Porat de pe insula Biševo

Plaja Porat este situata pe Biševo, o mica insula croata din Marea Adriatica. Este cuibarita intr-un mic golf pitoresc cu apa turcoaz. Inconjurata de stanci stancoase si vegetatie mediteraneana tipica, este protejata de vant, ceea ce o face un loc ideal pentru inot si relaxare. Un loc pitoresc care pare atemporal.

Pe langa plaja sa, insula Biševo este renumita pentru Modra Špilja. O pestera marina cu nuante albastrui datorita refractiei luminii pe pereti prin apa. Cel mai bun mod de a ajunge la Porat este cu barca din orasul Komiža, pe insula vecina Vis.

Plaja Lubenice de pe insula Cres

Este considerata una dintre cele mai frumoase plaje din Croatia. Lubenice este renumita pentru cadrul sau paradisiac. Este accesibila pe jos din micul sat Lubenice, care este cocotat pe un deal cu vedere la mare. Pentru a ajunge la plaja, vizitatorii trebuie sa mearga pe jos de-a lungul potecii marcate timp de aproximativ o ora si jumatate. Efortul este repede uitat odata ce se ajunge la plaja si la privelistea uluitoare a marii si a stancilor din jur.

Apele sale translucide o fac sa fie unul dintre cele mai bune locuri pentru scufundari din Croatia. Vegetatia luxurianta din imprejurimi ofera un cadru privilegiat pentru o plimbare in mijlocul naturii.

Leave a Reply