AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Care sunt diferentele dintre caloriferele din aluminiu si cele din otel?

Temperatura optima are un aport semnificativ in obtinerea confortului dorit intr-o locuinta. Din acest motiv, in momentul in care isi instaleaza sistemul de incalzire, oamenii trebuie sa aleaga si tipul de calorifer potrivit nevoilor lor, indiferent daca este vorba despre calorifere din aluminiu, otel sau fonta.

Cum caloriferele din fonta sunt mai grele si mai dificil de montat, oamenii s-au orientat in ultima perioada catre celelalte doua tipuri de calorifere, la care va face referinta si articolul prezent.

Avantajele si dezavantajele caloriferelor din aluminiu

Cel mai popular tip de calorifer este cel din aluminiu. Motivul principal pentru care popularitatea caloriferului din aluminiu este atat de mare este reprezentat de numeroasele avantaje pe care acesta le ofera.

Calorifere din aluminiuCalorifere din otel | eCalorifere.ro

calorifere din aluminiu

De la designul elegant si modern, pana la eficienta ridicata pe care o au, datorita faptului ca se incalzesc rapid, crescand totodata si temperatura din camera, precum si contributia la reducerea a costurilor cu incalzirea – mai ales daca se foloseste si un termostat – sunt avantaje importante, de care oamenii tin cont cand isi aleg elementele sistemului de incalzire a locuintei.

In ceea ce priveste dezavantajele, acestea sunt rezistenta scazuta la loviturile mecanice, corodarea electrochimica si faptul ca se racesc la fel de repede cum se si incazesca.

Avantajele si dezavantajele caloriferelor din otel

Cu toate ca nu sunt la fel de populare ca cele din aluminiu, caloriferele din otel sunt si ele alese foarte des de oameni pentru a-si incalzi casele. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt usoare, se monteaza rapid si au un pret accesibil.

In plus, acestea se incalzesc repede, mentin temperatura mai mult timp si au o rezistenta mai mare la temperaturile ridicate. Principalul dezavantaj al acestor calorifere este ca au o durata de viata mai scazuta decat in cazul celor de aluminiu, fiind necesar sa se trateze apa din instalatie.

Indiferent de tipul de calorifer preferat, oamenii vor gasi o gama foarte variata de astfel de produse in magazinul online eCalorifere.ro, unde pot gasi si calorifere in modele sau culori inedite.

In concluzie, cel mai bun calorifer este cel care se potriveste cel mai bine nevoilor unei locuinte.

Leave a Reply