Afectiuni cardiovasculare
Sarea este nelipsita din alimentatia noastra zilnica si este foarte usor sa depasim cantitatea necesara organismului nostru, mai atunci cand consumam alimente procesate, in cazul carora nu putem controla continutul de sare. Intr-o lume tot mai preocupata de o alimentatie sanatoasa si echilibrata, acest ingredient ar trebui utilizat cu masura, pentru ca un consum neadecvat poate aduce daune sanatatii noastre, precum:
Afectiuni cardiovasculare
Acestea sunt printre principalele rezultate negative a unei cantitati prea mari de sare in alimentatia zilnica. Aceasta influenteaza negativ functionarea sistemului circulator prin ingrosarea peretilor vaselor de sange, ceea ce duce la dereglari inclusivla nivelul inimii. Si alte afectiuni precum ateroscleroza sau hipertensiunea arteriala au fost asociate cu excesul de sare.
Boli ale rinichilor
Sarea influenteaza in mod negativ persoanele care sunt deja predispuse catre boli ale rinichilor, pentru ca aceasta favorizeaza retinerile de sodiu si de apa in organism, ceea ce face ca functiile renale sa fie perturbate. Aparitia calculilor renali este asociata cu hipertensiunea arteriala, astfel ca un consum mai redus de sare poate preveni un intreg lant de consecinte al bolilor ce pot aparea avand aceeasi cauza.
Decalcifieri ale oaselor
Dieta bogata in sare face ca organismul sa nu mai poata asimila cu usurinta calciul, iar in acelasi timp el este eliminat prin urina si astfel apar probleme precum osteoporoza. Oasele, in lipsa calciului devin mai fragile, isi pierd densitatea si astfel pot aparea dureri, iar riscul de fracturi devine foarte ridicat, mai ales in cazul femeilor ce au trecut de varsta de 55 de ani.