Carti de citit la 20 de ani – ce volume contribuie la definirea perspectivelor?
Odata cu implinirea varstei de 20 de ani, tinerii intra intr-un deceniu crucial. Acestia ies din confortul copilariei si dintr-o data, ar trebui sa devina adulti. Pe masura ce navigheaza in noua lume, vor face greseli, vor celebra reperele, vor invata lectii de dragoste si vor suferi dupa oportunitatile ratate.
Acesta este un moment important si fundamental pentru a-si explora personalitatea astfel incat sa afle cine sunt si ce conteaza cel mai mult pentru fericirea lor.
In aceasta perioada unica, de transformare, citirea operelor marilor scriitori poate inspira calatoria. De la povesti de non-fictiune si pana la lecturi romantice si de fictiune exista o serie de carti ce nu ar trebui ocolite la 20 de ani.
Top 3 cele mai inspirate lecturi
-
Impostor Syndrome de Kathy Wang este un bestseller fictiv care impleteste de minune vietile a doua femei de succes urmarind lupta lor cu sentimentul de impostore in timp ce lucreaza pentru asa-numitul vis american. Acest sindrom poate afecta pe oricine la orice varsta, dar cel mai des incepe sau se agraveaza la 20 de ani.
Acel sentiment de a nu fi suficient de bun in cariera sau de a nu fi increzator in propriile abilitatile este ceva absolut teribil. Intr-o era digitala, sindromul impostorului poate fi intensificat: retelele sociale, de exemplu, pot picta o imagine perfecta a vietii altcuiva, devenind imposibil celor din jur sa se ridice la nivelul acestor asteptari.
-
Buy the F*cking Lilies de Tara Schuster este o carte de dezvoltare personala in care autoarea vorbeste despre experienta ei ca director de televiziune ce a ajuns sa cunoasca celebritatea la 20 de ani. In timp ce viata ei parea plina de farmec, in realitate, suferea de anxietate si depresie.
Momentul de cotitura a venit cand si-a sunat terapeutul in stare de ebrietate, cersind ajutor. Cartea ei este o poveste sincera este despre acceptarea sinelui, gestionarea bagajelor, stapanirea emotiilor si construirea increderii.
-
Revolutia interioara de Gloria Steinem este o carte ce ar trebui citita de orice femeie, indiferent de varsta. Fiind unul dintre pionierii miscarii feministe, romanul lui Steinem discuta despre sexualitate, varsta, rasa, gen si abilitati.
Pe langa faptul ca isi impartaseste propriile povesti, ea se bazeaza pe calatoriile altor femei, toate transmitand mesajul ca este vital ca toti oamenii sa lupte pentru egalitate.