AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Carti recomandate pentru adolescentii care traverseaza o perioada delicata a vietii lor

Adolescenta este o perioada frumoasa, dar atat de complicata a vietii, incat pentru a o depasi in mod placut si pentru a nu avea probleme in ceea ce priveste anturajele nepotrivite si caile incerte si nu tocmai legale, specialistii ofera o serie de carti recomandate pentru tinerii care simt ca nu mai fac fata “problemelor” acestei perioade. Cartile sunt cele mai bune “instrumente” pentru modelarea personalitatilor si pentru ca adolescentii sa ineleaga mai bine viata.

5 carti recomandate pentru adolescentii aflati intr-un carusel de emotii specific varstei

Primul roman recomandat pe orice blog de carte este celebrul “Hotul de carti”, scrisa de Markus Zusak, o carte superba, emotionanta si potrivita pentru toate varstele, recomandata nu numai adolescentilor, ci si adultilor, avand o poveste incredibila si personaje grozave, care pot inspira in bine viata adolescentilor.

O a doua carte recomandata adolescentilor este “Jurnalul unui adolescent timid”, scrisa de Stephen Chbosky, o carte potrivita atat adolescentilor aflati la “rascruce de drumuri” cu sentimente mixte, trairi intense si frici inexplicabile, cat si adultilor care doresc sa se regaseasca in acea perioada, in care erau niste copii timizi, inocenti si nesiguri.

Jocurile Foamei” reprezinta un alt roman impresionant, o trilogie scrisa de Suzanne Collins care prezinta povesti despre loialitate, dragoste, prietenie si lupta si care este redactata pe “limbajul” si pe placul adolescentilor.

Carti recomandate | blog de carte | Blog.PrintreCarti.ro

carti recomandate

O alta carte care cu siguranta va castiga inimile adolescentilor este Imparatul Mustelor, scrisa de William Golding, care prezinta mai multi copii aflati intre pubertate si adolescenta, ramasi captivi pe o insula si care, din dorinta de supravietuire, isi aleg un sef care se ocupa de organizare. O societate condusa de adolescenti nu este lipsita de conflicte, secrete si chiar crime.

Nu in ultimul rand, o alta carte recomandata de Blog.PrintreCarti.ro este Romanul Adolescentului Miop, o opera a celebrului autor roman care face parte din categoria literaturii obligatorie de carti pentru asolescenti si care prezinta perioada de adolescenta a unui tanar care cauta implinirea prin dragoste.

Leave a Reply