AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Carti vechi ieftine care au schimbat istoria lumii

Cititorii moderni descopera carti vechi ieftine care merita sa fie citite chiar daca au fost lansate in urma cu cateva decenii sau cu cateva secole, insa au inca subiecte fascinante si de actualitate, in rafturile anticariatului PrintreCarti.ro. Sunt carti vechi care au schimbat complet istoria omenirii, precum Biblia, dar si carti mai de actualitate care au avut un impact major asupra unor aspecte politice, economice si sociale ale societatii.

Cum au reusit cateva carti vechi ieftine sa influenteze istoria lumii

Una din cele mai cunoscute carti vechi care se gasesc de cumparat pe rafturile virtuale ale anticariatului Printre Carti si pe care oricine ar trebui sa o citeasca este Biblia. Biblia a avut o influenta mare asupra oamenilor care nu poate fi rivalizata de nicio alta carte de-a lungul istoriei. Biblia este impartita in Vechiul si Noul Testament si este rezultatul muncii a peste 150 de autori. Aceasta este cea mai vanduta carte din istoria Omenirii si a fost tiparita in toate limbile.

O alta carte veche care poate fi gasita in oferta anticariatului si care este considerata a fi sacra si a schimba omenirea este Coranul. Aceasta este cartea sacra a spiritualitatii musulmane si este vanduta in peste un miliard de exemplare in intreaga lume, transmitand cuvantul Divinitatii catre profetul Muhammad.

Carti vechi ieftine | PrintreCarti.ro

carti vechi ieftine

Pe langa aceste doua carti despre spiritualitate, cartile care au schimbat lumea includ si Invataturile lui Confucius, scrise in urma cu peste doua milenii, care nu sunt considerate a avea inspiratie divina, ci sunt mai degraba cateva dialoguri ale filozofului cu discipolii sai care contin precepte referitoare la moralitate, familie, politica si ierarhie sociala.

Si Originea Speciilor scrisa de Charles Darwin este vazuta ca si o carte influenta asupra istoriei omenirii, dar si Manifestul Partidului Comunist scrisa de Karl Marx si Friedrich Engels. Acest roman din urma a schimbat cu siguranta vietile a sute de milioane de oameni care au trait in perioada comunista.

Siegmund Freud lansa cartea Interpretarea Viselor la inceputul secolului XX care marca o noua etapa in gandirea psihanalitica si care exprima faptul ca visul este o forma de implinire a dorintelor suprimate. Nu in ultimul rand, intreaga opera a lui William Shakesperare este considerata a fi foarte importanta pentru istoria omenirii. Fie ca este vorba despre sonete, tragedii sau poezii, opera lui Shakespeare are succes la public si in ziua de azi, dupa sute de ani.

Leave a Reply