AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cat de “dureroasa” este in ziua de azi pierderea dintilor?

Daca pana nu demult, pierderea unui dinte reprezenta o adevarata tragedie pentru pacienti, acum acest lucru este complet reversibil si rezolvabil. Dintii nu sunt vesnici si se pot extrage sau pierde din diferite motive, de la incidentele sau accidentele neplacute si pana la igiena dentara defectuoasa.

Cert este ca pierderea unuia sau mai multor dinti nu mai reprezinta o problema majora pentru ca se poate rezolva prin procedurile stomatologice moderne ce implica inserarea implantului dentar sau purtarea protezei dentare.

Cauzele pierderii dintilor

Cauzele pierderii dintilor sunt numeroase si incep cu lipsa obiceiurilor dentare, alimentare si de viata sanatoase. Oricat de banala ar parea procedura de periaj dentar de doua ori pe zi, este foarte importanta pentru sanatatea dintilor si prevenirea pierderii acestora.

De asemenea, sunt si situatii in care pierderea dintilor nu poate fi prevenita, situatii ce includ accidentele sau incidentele in care pacientii isi pierd unul sau mai multi dinti.

Faptul ca pacientii se sperie de orice procedura stomatologice este un lucru de inteles, insa in ziua de azi, cand tehnologia moderna permite efectuarea procedurilor in cele mai bune conditii si fara durere, fobia pacientilor de medicul dentist nu mai este de inteles.

Faptul ca pacientii nu se prezinta la medicul stomatolog pentru un simplu detartraj sau pentru o procedura de igienizare sau de identificare timpurie a cariilor le poate aduce numeroase neplaceri.

De asemenea, amanarea detartrajului o perioada lunga de timp determina pierderea inevitabila a dintilor.

Implantul dentar – cea mai moderna si recomandata procedura de inlocuire a dintilor lipsa

Implantul dentar reprezinta procedura de inlocuire a dintilor lipsa care este cea mai la indemana, cea mai eficienta si cea mai rezistenta in timp. Implantul dentar, desi pare scump la prima vedere, este eficient si poate fi platit si in rate, pacientii recuperandu-si in timp investitia initiala.

De asemenea, implantul dentar este una din procedurile stomatologice ce presupune multa rabdare din partea pacientilor care trebuie sa fie constienti ca este necesara o perioada de vindecare pana la aplicarea coroanei si bontului protetic.

Comparativ cu protezele, puntile dentare si alte modalitati de inlocuire a dintilor lipsa, implantul dentar este eficient, sigur si de durata si nu necesita slefuirea dintilor invecinati.

Leave a Reply