AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Ce carti pot fi vandute la un anticariat?

Pentru ca isi doresc sa elibereze spatiul din biblioteca, oamenii se intreaba la un moment dat daca exista cumparatori de carti vechi. Cartile vechi nu trebuie aruncate, ci trebuie valorificate mai departe. Aici intervin specialistii de la Anticariat-Carti.com care se ocupa de evaluarea, cumpararea si manevrarea cartilor vechi apartinand locuitorilor din Bucuresti si din zonele limitrofe.

Din respect pentru carti, anticariatele ofera oamenilor solutia optima care ii scapa de aglomeratia din biblioteca, insa care le promite ca volumele lor vor fi valorificate in mainile altor pasionati de lectura. Aceasta afacere este incurajata si de oamenii care aleg sa cumpere din anticariate in detrimentul librariilor. Ei inteleg aceasta practica benefica din multe puncte de vedere, dintre care cele mai importante:

  • preturi reduse;

  • carti incarcate cu o valoare sentimentala;

  • posibilitatea cumpararii unor volume rare;

  • posibilitatea cumpararii cartilor care nu se mai tiparesc.

Unde gasesc acesti cumparatori de carti vechi?

In prezent, mare parte din activitatea desfasurata de anticariate s-a mutat in mediul online. Astfel, doar utilizand un motor de cautare si tastand „cumpar carti in regim anticariat”, un vanzator va afla care sunt cele mai bine cotate anticariate din oras sau din apropiere.

Cumpar carti in regim anticariat | Cumparatori de carti vechi | Anticariat-Carti.com

cumpar carti in regim anticariat

Contactul cu anticariatul se stabileste foarte simplu. Dupa ce vanzatorul s-a decis cu privire la ce anticariat sa aleaga, va identifica metodele de contact disponibile. Completand un formular regasit pe pagina oficiala a anticariatului, vanzatorul isi exprima dorinta de a fi contactat de catre specialisti. Alte metode de contact sunt prin e-mail, telefonic sau printr-o vizita la sediu.

Cartile pot fi vandute de oricine isi doreste, indiferent daca este vorba despre o persoana fizica sau juridica. Cartile vandute pot face parte din orice domeniu, iar cele mai populare sunt: literatura, poezii, stiinta, enciclopedii sau SF. Calitatea cartilor este cea care primeaza – cartile nu trebuie sa fie rupte, deteriorate sau patate ci sa fie intr-o stare buna. Sunt acceptate cartile foarte vechi, aparute inainte de 1900 si cele noi, aparute dupa anul 2000. De asemenea, anticariatul nu are vreo preferinta legata de editura la care au aparut cartile.

Leave a Reply