AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Ce controale medicale trebuie sa iti faci anual

Pentru unele persoane examinarea sanatatii anual, este o sursa de asigurare ca sunt la fel de sanatori precum se simt. Alti oameni o vad ca pe un sistem de alarma ca ar putea descoperi problemele de sanatate de care se tem cel mai mult, dar este totusi sursa de a le descoperi din timp si de a deveni precauti.

        Ce examinari medicale trebuie sa facem anual?

Examenul fizic anual consta intr-o examinare aprofundata, dar scurta, ce urmareste rutina de baza, dar care este insotita si de oferirea de consiliere in ceea ce priveste preocuparile dumneavoastra de sanatate cele mai importante.

In primul rand este verificat istoricul dumneavoastra medical, in cadrul caruia veti avea ocazia sa semnalati probleme cu care v-ati confruntat pana acum. De asemenea, vor fi discutate aspectele cele mai importante ale stilului dumneavoastra de viata, daca este cazul ca fumati sau consumati alcool, sanatatea sexuala, dieta pe care o urmati si frecventa exercitiilor fizice. Insa vor fi analizate si discutate in aceeasi masura si istoricul familiei dumneavoastra, pentru a fi stabilite bolile la care sunteti predispus si controlul pe care trebuie sa il faceti in continuare.

        La un prim control medical vor fi verificate semnele vitale, tensiunea arteriala, in cazul careia normalitatea se stabileste intre limitele 80-120. Rata de respiratie este alt control de rutina, in caul careia mai mult de 20 de respiratii pe minut pot sugera posibilele probleme cardiace sau pulmonare.

        De asemenea, un aspect destul de important este sanatatea bucala, insa pentru acest control va trebui sa mergi la un cabinet specializat, precum cabinetul stomatologic din Drumul Taberei.

          Aveti grija de sanatatea dumneavoastra!

Leave a Reply