AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Ce este un implant dentar, conditii de realizare si care sunt costurile pe care le implica

In primul rand, un implant dentar reprezinta o piesa din titan care, de cele mai multe ori, are forma unui surub. Rolul acestuia este de a inlocui radacina unui dinte lipsa, cu a carei forma se si aseamana. Interventia chirurgicala realizata in scopul acestui tip de implant nu presupune acte medicale complicate si, din punct de vedere al agresivitatii, poate fi comparata cu o extractie. Plasarea implantului se poate face fie dupa vindecarea locului extractiei, fie imediat dupa ce extractia a fost facuta. Este necesar sa treaca un anumit timp pentru integrarea acestuia in os, dupa care se va atasa un bont protetic ce va fi acoperit de coroana, proteza sau punte.

Implant dentar

Important de mentionat este faptul ca nu orice persoana poate beneficia de un implant dentar. Nu este suficient sa-ti doresti inserarea acestuia. Unei persoane in al carei istoric medical exista dignostice precum diabet de gradul II, osteoporoza sau un infarct miocardic recent, nu i se va putea face niciodata o astfel de interventie. In aceeasi categorie intra si persoanele la care specialistii vor remarca, in cadrul unui consult, ca local prezinta rezorbtii osoase ce nu permit o aditie osoasa, de exemplu. Nici persoanele care sufera de o tulburare cunoscuta sub numele de bruxism, manifestata prin scrasnitul dintilor, nu vor avea sanse de reusita in situatia unei interventii de acest tip.

Costurile acestei operatii variaza, de regula, de la o clinica la alta. O privire pe site-ul www.dentalcrownhealth.ro va poate ajuta sa conturati o impresie corecta cu privire la preturi implanturi dentare. Veti constata ca acestea variaza intre 350 euro si 600 euro, la care se mai adauga pretul coroanei, protezei sau al sistemului potrivit.

Ca o paranteza, in Romania se practica preturi implanturi dentare mai mici decat in alte tari ale lumii, acesta fiind motivul pentru care, in ziua de azi, se poate vorbi despre “turism dentar”. Pe langa faptul ca in tara la noi se percep preturi mult mai mici in comparatie cu vestul Europei si SUA, tehnologia de ultima ora de care dispun unele clinici asigura cu succes acest tip de turism.

Leave a Reply