AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Ce este un sistem ERP si de ce ar trebui sa implementati unul?

Operarea unei afaceri cu amanuntul a devenit din ce in ce mai complexa de-a lungul anilor. Astazi, consumatorii se asteapta sa cumpere in locatiile fizice ale magazinelor, pe dispozitivele mobile si online prin site-ul de comert electronic. Aceste piete suplimentar si cerinte sporite din partea clientilor adauga complicatii suplimentare operatiunilor zilnice.

Foarte multi comercianti incep sa abordeze noi modalitati de gestionare a afacerii lor, tocmai pentru a-si usura activitatea, dar si pentru a oferi clientilor experiente pozitive de cumparare. Asa au aparut celebrele solutii ERP!

Prescurtarea ERP vine de la Enterprise Resource Planning, ceea ce inseamna un software care este implementat in intreaga companie pentru a imbunatati fluxul de date si pentru a facilita procesele de afaceri din organizatie. Odata cu implementarea unui sistem ERP de calitate, operatiunile din cadrul companiei vor fi eficientizate, costurile vor fi reduse, productivitatea va creste, iar experienta clientilor se va imbunatati.

Printre solutiile ERP se numara POS-ul sau punctul de vanzare ce este noua generatie in ceea ce priveste casele de marcat. POS sunt sisteme computerizate care pot procesa vanzarile cu diverse formulare de plata, pot inregistra si urmari comenzile clientilor, pot sustine promotii speciale, se pot conecta altor sisteme si pot gestiona si actualiza inventarul. Pe langa toate acestea, un POS modern ofera un numar mare de instrumente prin care clientii au parte de servicii mai bune si mai rapide. Terminalele POS pot fi fixe sau mobile.

Sistem ERP | Attosoft.ro

Un sistem ERP va face cu succes munca de back-office prin simplificarea proceselor legate de adaugarea, clasificarea si gruparea elementelor noi, implementarea campaniilor de oferte speciale, inventarierea stocurilor si multe altele. Marele avantaj este ca sistemul poate fi personalizat pentru a satisface nevoile specifice ale operatiunilor de vanzare.

Cu o solutie completa de software de gestionare a vanzarii cu amanuntul, vor putea fi gestionate cu usurinta lista de personal si va putea fi supravegheat programul de lucru. Solutia ERP poate calcula automat comisioanele de vanzari si poate ajuta la prevenirea pierderilor prin tranzactiile POS. Un sistem ERP poate colecta si date despre clienti. Cu acest tip de date comerciantii pot crea oferte adaptate gusturilor si preferintelor acestora.

Pentru a implementa in propria companie un astfel de sistem, accesati https://attosoft.ro/ si descoperiti o intreaga echipa dispusa sa va ajute!

Leave a Reply