Este important sa se inteleaga ce anume cauzeaza cearcanele inainte de a se incerca rezolvarea lor.
● Somnul. Este necesar sa existe sapte sau opt ore de somn, pe noapte. Acest lucru este primul pas in prevenirea pungilor de sub ochi. Este indicat sa se doarma cu o perna, astfel incat capul sa fie ridicat, impiedicand acumularea de lichid in jurul ochilor.
● Prea multa sare sau alcool. Sarea si alcoolul pot deshidrata pielea si pot cauza umflarea ochilor, pe masura ce se acumuleaza retentie de lichide.
● Alergiile. Alergiile cauzeaza congestie sinusala si pot dilata vasele sanguine in pielea din zona subtire a ochilor, dand aspectul unor pungi intunecate. Daca se banuieste ca exista alergii, trebuie discutat cu medicul despre posibilele tratamente.
● Hiperpigmentare. Decolorarea sub ochi apare adesea ca o banda maro de piele care este usor curbata. Acest lucru ar putea aparea din cauza soarelui, dar ar putea fi, de asemenea, genetica.
● Demachierea. Machiajul (in special rimelul si dermatograful) pot irita ochii, deci este important sa fie indepartat inainte de somn.
Pentru a diminua acest efect de pungi sub ochi, trebuie incercate urmatoarele sfaturi:
● Curatare. Se recomanda utilizarea unui remediu delicat sau a unui demachiant hranitor pentru a elimina machiajul inainte de culcare. Se evita frecarea prea aspra in jurul zonei delicate a ochilor, care poate irita pielea.
● Protejarea pielii. Aplicarea unei creme hidratante cu un SPF 15 zilnic previne deteriorarea cauzata de soare.
● Ascunderea imperfectiunilor. O crema CC are o nuanta subtila care va camufla imediat zonele hiperpigmentate pentru un aspect mai stralucitor. Ingrediente precum dioxidul de titan, oxidul de zinc si extractul de castravete ajuta la protejarea, calmarea si dezumflarea zonei.
● Masaj. Un masaj delicat sub zona ochilor cu un hidratant usor sau o crema de ochi stimuleaza circulatia si reduce aspectul neplacut si intunecat.