AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Ce se intampla cu laptopul pe care ai varsat un lichid dulce/ acid/ lipicios?

Laptopul este, pentru multi oameni, un dispozitiv fara de care viata nu ar mai fi la fel. Unii oameni isi castiga existenta cu ajutorul laptopului si nu isi permit inlocuirea constanta a acestuia. Altii pur si simplu tin foarte mult la dispozitivul lor portabil pe care il pot folosi in mai multe scopuri, de la redactarea unui proiect la modificarea unei fotografii.

Exista unele situatii care pot speria utilizatorii laptopurilor. Acestea includ varsarea unor lichide lipicioase si dulci pe dispozitiv. Pentru ca laptopul este folosit si in cafenele, in spatii deschise, acasa sau la birou, micile accidente sunt nelipsite din existenta unui laptop.

Se intampla adesea sa verse cafea, ceai, suc, apa, sau chiar bere pe tastatura laptului utilizatorii. Insa care sunt pasii necesari pe care trebuie sa ii urmeze?

O data lichidul varsat, nu este un motiv de panica. Laptopul se inchide, se deconecteaza de la sursa de curent si se scurge lichidul din interior, pe cat posibil. Se va lasa laptopul la uscat vreme indelungata, minim 48 de ore, preferabil langa o sursa de caldura sau la soare, insa display-ul sa nu fie indreptat catre soare. Dupa perioada de 48 de ore de asteptare, se recomanda reconectarea laptopului la sursa de curent si pornirea acestuia. In cazul in care exista dubii ca functionarea nu este tocmai cea corecta, se recomanda o vizita la un specialist in domeniu. Numai in cadrul unui centru de reparatii se va putea efectua o curatare corecta a dispozitivului, acasa acest lucru inseamna ca utilizatorul sa desfaca laptopul si sa il curete de lichid sau de ceea ce a mai ramas din lichid, lucru ce necesita nu numai indemanare, ci si pricepere si experienta in domeniu.

Asadar, a scapa apa, suc sau cafea pe laptop nu este o tragedie, nici un motiv de speriat. Ce se poate intampla cel mai rau? Tastatura sa fie afectata si unele taste sa nu mai mearga (lucru care se rezolva la o curatare in profunzime specializata) sau hardul sa fie afectat. Exista insa solutii foarte bune pentru orice fel de situatii de urgenta.

Leave a Reply