AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Ce sunt sprinklerele?

Sistemele de prevenire a incendiilor pot varia in functie de cladirea pe care o deservesc sau de zona protejata. Un sistem cu aspersoare impotriva incendiilor este o modalitate de a proteja viata, proprietatile si alte elemente si bunuri din interiorul unei cladiri. Reglemantarile nationale din industria constructiilor le impun in anumite cladiri, determinand marimea pe care ar trebui sa aiba, capacitatea si utilizarea lor. Exista o multime de variante de sisteme stingere incendiu si orice metoda utilizata ar trebui sa fie consultata cu inginerul de proiectare, inclusiv modalitatea de instalare a acestora.

Sprinklere

Sistemul automat de aspersoare este utilizat pe scara larga in industria de constructii. Este compus dintr-o serie de stropitoare automate, atasate sau conectate la un sistem de conducte de apa. Acest sistem contine apa sub presiune sau apa care este pompata prin sistem. El este, in mod normal, declansat de un dispozitiv atunci cand detecteaza o anumita cantitate de fum in exces in cladire.

Sistemul pe baza de dioxid de carbon este o metoda de prevenire a incendiilor cu un gaz curat, anticorosiv, neinflamabil si care functioneaza prin diluarea amestecurilor inflamabile de aer si gaze sub limitele lor inflamabile. Acest sistem raspandeste un gaz in zona, protejand-o de foc. Este utilizat de obicei in zonele in care materialele extrem de volatile sunt depozitate, de genul facilitatilor petroliere, a depozitelor de vopsea si a laboratoarelor.

Sistemul pe baza de compozitie chimica uscata este similar cu cel de mai sus si include o sursa uscata de substante chimice, raspnadind un gaz (in general azot). Pentru a raspandi susbtanta chimica in zona in care se doreste prevenirea propagarii incendiului, se folosesc dispozitive de detectare, tevi fixe si duze. Acest sistem de prevenire este aplicat in mod normal in doua moduri: prin inundare locala sau totala. Cea locala este folosita pentru a tine incendiul intr-un loc izolat, in care nu exista nicio sansa de propagare in continuare.

Daca doriti sa va echipati cladirea sau locuita cu sisteme sprinklere, va recomandam sa le achizitionati de la www.instalmontaj.com. Acestia sunt pe piata de foarta multa vreme si s-au specializat in toata gama de produse pentru sisteme de stingere incendii cu apa.

Reprezentant Instal Montaj Fire Solutions SRL Dan Ionita – Consultant Sisteme Protectie Incendiu

Pentru ofertare va rugam sa o contactati pe doamna Catalina Badila – Director Comercial

Leave a Reply