AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Ce trebuie sa stii despre Chihuahua

A devenit chiar la moda aparitia doamnelor si domnisoarelor cu un mic Chihuahua in geanta. Este intr-adevar cel mai mic caine din rasa canina si, prin urmare, cel mai fragil si cel mai usor. Aceasta rasa are origini din statul mexican. Chihuahua este un caine loial, insa nu este potrivit deloc pentru familiile cu copii mici, deoarece este foarte gelos.

Exista doua tipuri de Chihuahua: cu parul lung si cu parul scurt. Cel mai des intalnit este cel cu parul scurt. Chihuahua cu parul lung este si el cautat dar nu la fel, deoarece este mai scump. Chihuahua este un caine foarte mic, ce masoara 15-22 dm inaltime si are o greutate cuprins intre 900 de grame si 3 kg. Are ochii mari si frumosi, iar capul sau este rotund. In ceea ce priveste culoarea, blana sa poate sa fie maro sau neagra.

Ce se poate spune totusi despre activitatea cainelui Chihuahua? Ei bine, Chihuahua nu are nevoie de activitati fizice intense. Adora plimbarile, motiv pentru care isi doreste sa fie scos afara de mai multe ori pe zi, sa faca putina miscare. Apartamentul, ca si spatiu, i se potriveste cel mai bine.

In mod firesc, el are tendinta sa latre si sa maraie. Dresajul de la o varsta frageda va inlatura rapid acest comportament. Pe langa aceste aspecte poate privite negativ de un stapan, Chihuahua este un catel ideal, foarte afectuos si care nu ocupa mult spatiu.

Chihuahua este un caine foarte atasat de stapanul sau. Familiile cu copii, care isi doresc compania unui astfel e caine, vor trebui sa il duca la dresaj, pentru a nu fi gelos pe cei mici.

In ceea ce priveste ingrijirea, contrar aparentelor, Chihuahua este un caine care nu necesita nici o ingrijire speciala. Trebuie periati o data pe saptamana si sa li se taie ghearele, atunci cand fac zgomot pe sol cand merg. Legat de mancare, i se pot oferi maxim 40 grame de carne pe zi.

Sanatatea este foarte importanta si pentru catei. Un Chihuahua hranit si ingrijit corespunzator, poate trai si pana la varsta de 18 ani. Aspectul sau fragil beneficiaza de un organism puternic.

Leave a Reply