AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Ce trebuie sa stim despre uzura si pastrarea anvelopelor

Orice anvelopa de iarna sau de vara are in componenta sa mai multe tipuri de materiale si amestecuri de cauciuc, care vine cu propriile proprietati esentiale pentru functionarea corespunzatoare a acesteia, caracteristici care se modifica in timp, in functie de mai multi factori, precum conditiile de clima, cele de depozitare si de utilizare (greutate, viteza de rulare, presiunea si modul de intretinere etc.), astfel ca uzura este iminenta in cazul unor piese atat de supuse conditiilor exterioare.

Cauciucuri auto

Pentru ca factorii care influenteaza uzura sunt atat de multi si de diferiti, este foarte dificil de stabilit cu precizie o durata de utilizare a unui anumit tip de cauciucuri auto, insa putem totusi sa prevenim o uzura accentuata si sa stim ca dupa o durata de aproximativ cinci ani este necesar sa efectuam un control amanuntit, apeland astfel la un specialist in domeniu. De asemenea, chiar daca nu am circulat foarte mult cu masina respectiva, este absolut necesar ca dupa zece ani sa inlocuim anvelopele, desi poate la prima vedere acestea sunt inca utilizabile. Odata cu trecerea timpului, materialul isi pierde din caracteristicile si capacitatile sale initiale si devine astfel nesigur pentru a ne integra in trafic.

Anvelopele incep sa se uzeze chiar din ziua in care au fost montate pe autoturism si de aceea conditiile de utilizare sunt esentiale in ceea ce priveste modul in care acestea imbatranesc. Momentul in care ele nu mai trebuie sa fie utilizate este atunci cand inaltimea benzii de rulare atinge limita legala prevazuta si nu mai ofera o aderenta in conditii bune. Acest moment depinde de multi factori si poate intarzia cativa ani, ori poate surveni si la cateva luni dupa ce am folosit anvelopa si de aceea este bine sa avem in vedere cateva elemente precum:

Umiditatea

Este foarte important sa depozitam anvelopele in spatii ventale natural, uscate si racoroase, ferite de razele directe ale soarelui.

Temperatura

Temperaturile de peste 35 de grade sunt foarte daunatoare pentru cauciucuri si de aceea este recomandabil sa apelam la hoteluri pentru anvelope, precum cel pus la dispozitie de Ara Grup, pe care il putem gasi aici: anvelopearagrup.ro.

Leave a Reply