AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cel mai bun espressor – ghid de alegere

Chiar daca achizitionarea cafelei boabe este una comoda si usoara, nu acelasi lucru il putem afirma despre espressor, acel aparat care ne incanta in fiecare dimineata cu aroma cafelei proaspat macinate. Espressorul a devenit un aparat primordial, de nelipsit din locuintele amatorilor de cafea. Cu o gama larga disponibila pe piata, vei gasi cu siguranta un espressor care sa se incadreze in bugetul tau. Pentru a va ajuta sa economisiti timp si bani am adunat principalele criterii de care trebuie sa tineti cont in alegerea celui mai bun espressor.

Putere si presiune. Stii si tu ca o putere suficienta este necesara pentru obtinerea unei cafele bune espresso. Drept urmare, nu trebuie sa neglijezi valorile furnizate de catre fabricant :puterea este exprimata in Watt si presiunea in bari. Te sfatuim sa elimini orice model sub 1000W si 10 bari.

Capacitatea rezervorului. Un espressor pe baza de cafea boabe dispune de doua rezervoare, unul pentru apa si altul pentru boabele de cafea. Capacitatea acestora reprezinta un criteriu important in functie de numarul de persoane care beau cafea in locuinta respectiva. In general, capacitatea rezervorului de apa variaza intre 1-2 litri.

Calitatea rasnitei. Pentru a face o cafea buna si tare totodata, trebuie sa detii un aparat de cafea dotat cu o rasnita de calitate. Rasnita de cafea reprezinta piesa centrala pentru un espressor perfect. In functie de model, poti alege intre mai multe grade de finete inainte de a lansa macinarea boabelor de cafea.

Functionalitati. Espresso-ul perfect nu este acelasi in functie de amatorii de cafea, fiecare in parte are propria sa idee cu privire la bautura perfecta. Drept urmare, este necesar ca un espressor sa fie dotat cu cat mai multe functii pentru a obtine un rezultat la inaltime. Poti alege cat de tare sa fie cafeaua si volumul de apa folosit. In plus, daca vei opta pentru un espressor de calitate si performant acesta din urma va fi dotat cu functia de abur pentru lapte, indispensabila pentru prepararea unui cappuccino delicios.

Marca. Marca reprezinta o garantie a calitatii si fiabilitatii aparatului ales. Optand pentru una din cele mai bune marci de pe piata te vei asigura ca vei beneficia de un aparat cu o durata de viata lunga.

Leave a Reply