AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cele mai bune remedii naturiste pentru hemoroizii

Hemoroizii, sunt vene imflamate situate in jurul anusului si rectului. Simptomele care se pot intalni sunt: durerea, mâncărimea și sângerarea rectală. Acestia se pot dezvolta în interiorul sau exteriorul anusului și rectului, si poarta denumirea de hemoroizi interni, respectiv, externi. Hemoroizii sunt o problemă extrem de frecventă. De obicei dispar în câteva săptămâni de la sine, dar pot provoca un disconfort, ușor până la sever.

  • Aloe Vera

Gelul de aloe vera este cunoscut pentru tratarea hemoroizilor si a diferitelor afecțiuni ale pielii. Acest gel are proprietăți antiinflamatorii, care ar putea ajuta la reducerea iritației. Gelul poate fi găsit ca ingredient în alte produse, dar ar trebui utilizat doar gelul, ca atare, pur, pe hemoroizi. Gelul pur de aloe vera poate fi, de asemenea, luat direct din interiorul frunzelor unei plante.

Unii oameni sunt alergici la aloe vera, în special cei care sunt alergici la usturoi sau ceapă. Se poate verifica daca exista reactii alergice, prin aplicarea gelului pe o portiune mica de piele. Daca dupa 24-48 de ore nu apare nicio reactie, atunci ar trebui sa fie sigur de utilizat.

  • Baie calda cu sare Epsom

Băile calde pot ajuta la calmarea iritației provocata de hemoroizi. O baie caldă timp de 20 de minute după fiecare scaun, va fi foarte eficienta. Adăugarea sărurilor Epsom în baie pot oferi o ameliorare suplimentară prin reducerea durerii.

  • Servetele umede calmante

Utilizarea hârtiei igienice după aparitia scaunului, poate agrava hemoroizii existenți. Servetelele umede pot ajuta la pastrarea locului igienizat, fara a provoca iritatii suplimentare. Se pot gasi chiar si servetele cu ingrediente calmante, anti-hemoroizi. Trebuie insa verificat, ca servetelele alese sa nu contina alcool, parfum sau alte substante iritante. Aceste substante ar putea agrava simptomele, in loc sa le amelioreze.

  • Compresele reci

Se pot aplica pachete de gheață sau comprese reci in jurul anusului pentru a ameliora imflamarea timp de 15 minute. Pentru hemoroizii mari și dureroși, acesta poate fi un tratament extrem de eficient. Gheata trebuie intotdeauna invelita intr-un prosop, nu se aplica niciodata direct pe piele.

Leave a Reply