AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cele mai frecvente accidente pe partiile de schi

Cu toate ca avem impresia ca iarna ne paraseste, la altitudini mari inca se schiaza, iar sportul pe zapada cu un soare primavaratic este si mai placut. Din nefericire, in ciuda distractiei de pe partiile de schi, acest sport poate avea ca rezultat o serie de posibile leziuni.

Din cauza vitezei la care se desfasoara si a implicarii intregului corp, exista o gama larga de leziuni musculo-scheletice care pot aparea, care se intind oriunde de la maini si umeri pana la genunchi si glezne. Iata cateva dintre cele mai frecvente leziuni si modul in care sunt cauzate!

  1. Accidentari la nivelul meniscului

Umflarea sau ruperea meniscului, adica a bucatilor de cartilaj care stabilizeaza si sprijina articulatia fiecarui genunchi, sunt prejudicii frecvente aduse de schiat. Aceste leziuni pot rezulta din rasucirea genunchiului in timpul manevrarii schiurilor sau dintr-o aterizare gresita dupa un salt.

  1. Leziuni la nivelul ligamentelor

Leziunile la nivelul ligamentului cruciat anterior si cele ale ligamentului medial colateral inseamna afectarea tesutului median si din interiorul genunchiului. Acestea leziuni pot varia in severitate, ajungandu-se pana la ruptura completa a ligamentelor. Sunt cele mai frecvente leziuni intalnite la schiori, care rezulta, de obicei, din caderi, rasucirea genunchiului in timpul unei manevre de intoarcere sau o aterizarea necorespunzatoare dupa un salt.

  1. Entorsa gleznei

Aceasta afectiune apare atunci cand piciorul se rasuceste, se intoarce sau se rostogoleste dincolo de limitele normale de miscare, ranind ligamentele glezeni. Este una dintre cele mai frecvente leziuni de schi, deoarece exista multe ocazii de a rasuci piciorul in mod involuntar intr-o pozitie nefireasca in timpul schiatului.

  1. Dislocarea umarului

Un umar dislocat apare atunci cand capul humerusului este scos din soclul sau. Aceasta leziune apare, de obicei, fie ca urmare a unei caderi dure chiar pe umar sau a caderii cu bratele intinse.

Sanatatea dumneavoastra, experienta noastra | www.magazinulortopedic.ro

Si asta nu e tot, din accidentele de schi pot rezulta fracturi de toate tipurile, de la clavicula si incheieturi pana la degete si glezne. Toate acestea necesita o oarecare perioada de recuperare, in functie de gravitatea problemei. Sprijin in acest demers ar putea fi Magazinul Ortopedic, un magazin online care ofera tot felul de dispozitive utile in recuperarea medicala. Accesand www.magazinulortopedic.ro puteti gasi saltea antiescare, scaun wc de camera, scaun cu rotile si multe alte accesorii ce v-ar putea fi utile!

Leave a Reply