AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cele mai frumoase insule de vizitat de la Napoli

Blandetea climatului, cele mai frumoase privelisti de vazut asupra Mediteranei si Marea Tireniana, o vegetatie luxurianta si mirosul lamailor, in Golful Napoli insulele sunt cele care rivalizeaza in farmec pentru a seduce vizitatorii. Trebuie doar sa se aleaga una!

Capri, insula eterna

La mai putin de 30 km de Napoli (aproximativ o ora cu feribotul), cu fata spre canalul Bocca Piccola, Capri este cea mai aglomerata insula din golf, dar si una dintre cele mai frumoase. Celebra pentru Vila Malaparte (privata), care a servit drept decor pentru filmul Le Mépris (1963) al lui Jean-Luc Godard, a atras inca din anii 1950, cu casele sale cu design elegant si peisajele luxuriante.

Cactusii, smochinele si leandrii alcatuiesc acest ecosistem paradisiac, care a fost intretinut inca din Antichitate si contine 850 de specii de plante. Capri gazduieste, de asemenea, faimoasa Grotta Azzurra („pestera albastra”), o cavitate naturala situata pe coasta de nord-vest a insulei, unde se poate inota in apa ale carei reflexii par aproape fluorescente!

Ischia, insula verde

Cu cei 47 km2 ai sai, Ischia este cea mai mare dintre cele trei insule din Golful Napoli. Accesibil in 1h30, acest tinut vulcanic isi datoreaza porecla de „insula verde” vegetatiei sale luxuriante. Gradini de legume, gradini terasate, podgorii… Pe tot parcursul anului, Ischia este impodobita cu o nuanta subtila de verde.

Este, de asemenea, casa unuia dintre cele mai bogate mosteniri termale din lume, cu aproape 100 de izvoare, ale caror temperaturi variaza intre 15 si 86°C. Romanii au fost primii care le-au transformat in bai publice, dupa cum atesta izvorul Nymphs of Nitrodi din Barano d’Ischia. Dupa o drumetie in cea mai salbatica insula din regiune, ce placere este sa te relaxezi in piscinele sapate in stanca, bucurandu-te de o priveliste spre mare!

Procida, insula autentica

O calatorie de o ora cu feribotul din portul Napoli este suficienta pentru a ajunge pe acest taram al pescarilor, de zece ori mai mic decat vecina sa Ischia. Este cea mai confidentiala dintre cele trei insule din golf si a reusit sa isi pastreze toata autenticitatea. Printre atractiile sale se numara frumosul sat fortificat Terra Murata, un labirint de stradute colorate construit la o altitudine de 91 m si care ofera o priveliste uluitoare asupra Golfului Napoli, precum si o zona salbatica de explorat in timpul unor drumetii lungi. Aici a fost filmat filmul The Postman (1994), care spune povestea exilului lui Pablo Neruda in Italia (care a avut loc de fapt in Capri).

Leave a Reply