AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cele mai noi aplicatii pe telefon si sisteme moderne foarte utile in domeniul auto

Tehnologia a evoluat atat de mult in ultimul timp, incat aproape ca nu ne putem imagina viata fara telefon, tableta, laptop. Parca nici nu am mai sti sa conducem fara sa avem telefonul in preajma, pe care sa il folosim pe post de GPS. Unii isi folosesc telefonul pe post de camera auto, in vreme ce altii stiu sa profite din plin de avantajele pe care le ofera tehnologia soferilor pasionati. Asadar, sa vedem care sunt ultimele noutati din domeniul auto, ce pot fi instalate direct pe telefonul dvs.

Aplicatii prin care se poate porni masina fara cheie

 

            Daca aveti o masina model nou, si un smartphone performant, aflati ca exista aplicatii care pot bloca si debloca portiera masinii, si de asemenea pot porni masina fara ca soferul sa atinga nimic. Aplicatia pentru smartphone permite soferilor sa actioneze volanul si pedalele astfel incat sa poata vira, intoarce, accelera sau frana autoturismul din dotare, chiar si atunci cand nu se afla pe scaunul soferului. Practic, autoturismul se transforma intr-o masina cu telecomanda, in marime naturala! Insa acest app nu este doar pentru amuzamentul dvs., ci pentru situatii limita, cand aveti nevoie sa depasiti o portiune de drum accidentat sau cand nu puteti iesi din parcare in cele mai bune conditii… Vulnerabilitatea masinii in fata hackerilor este unul din principalele dezavantaje ale acestui sistem.

Sisteme de depistarea a consumului de alcool, de ocolire a gropilor si de gasirea unui loc de parcare

 

            Atentie! A aparut si sistemul cu ajutorul caruia se poate depista soferul care a consumat alcool. Acesta se numeste Driver Alcohol Detection System for Safety, si nu permite plecarea masinii, daca soferul se afla in stare de ebrietate, si  in aerul expirat sunt vapori de alcool intr-o concentratie prea mare.

            Totodata, exista si un detector de gropi, dezvoltat de britanici, care comunica denivelarea de drum pe portiunea parcursa, regland in mod automat suspensia, pentru a se evita incidentele neplacute.

            Stim cu totii cat de greu este sa gasim un loc de parcare in ziua de azi, mai ales pe strazile aglomerate ale oraselor mari. Sistemul de gasire a unui spatiu de parcare, aplicatia de pe smartphone, va ajuta sa gasiti locul potrivit pentru a va parca masina, comunicand si pretul (in cazul in care parcarea este cu plata).

Aplicatii care nu trebuie sa lipseasca din telefon soferilor

 

            Google Maps este una din cele mai utile aplicatii soferilor care au nevoie sa consulte o harta virtuala. De asemenea, si aplicatia auto.ro este foarte utila persoanelor care se afla la volanul unei masini, alertand soferii in momentul expirarii RCA, ITP, Rovinieta, localizand cea mai apropiata benzinarie, vulcanizare, service auto sau spalatorie, si avand de asemenea rolul de a adauga si de a cauta prin anunturi de piese auto. Un smartphone cu GPS poate gasi de acum masina „uitata” in parcare mult mai usor, cu aplicatia Parkdroid. Si aplicatii precum Masina mea, sau autovit.ro nu trebuie sa lipseasca din telefonul oricarui sofer care se respecta!

Leave a Reply