AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cele mai stupide procese din 2015

Procese

In fiecare an auzim de tot felul de procese ciudate. Legea este atat de permisiva in unele state, incat exista cele mai stupide motive pentru care oamenii se dau in judecata.

Un fotograf britanic a fost dat in judecata de PETA (Organizatie pentru tratament etic al animalelor), din cauza unui “selfie” pe care si l-a facut o maimuta cu aparatul lui. Fotograful era in Indonezia si poza maimutele macaques, iar in timp ce isi lua o pauza, una dintre acestea i-a luat aparatul si a incepu sa faca poze cu el. Selfiul a devenit poular foarte repede, iar PETA l-a dat in judecata pentru a dovedi ca proprietarul de drept al pozei este maimuta si nu profesionistul.

Un spargator de banci fara prea mutl succes l-a dat in judecata pe adjunctul serifului din Snohomish County (Washington), din cauza ranilor pe care i le-a cauzat cand fugea de el. Hotul tintise un pistol spre adjunct, care l-a impuscat in acel moment de 2 ori. Apoi, acesta a depus o plangere prin care ii cere 6.3 milioane de dolari pentru ca avrut sa-l execute. Din fericire, acum este la inchisoare si nu i-a reusit procesul, primind o sentinta de 17 ani.

Credeti ca o imbratisare poate fi considerata neglijenta? Conform unei femei din New York, se pare ca da. Aceasta si-a dat in judecata nepotul, cerandu-i daune de 127.000 $ pentru rani pe care le-a dobandit la ziua acestuia de nastere de 8 ani in 2011. Ea pretinde ca baiatul a imbratisat-o neglijent, iar apoi a cazut si si-a rupt incheietura.

O studenta de la Universitatea Misericordia a dat institutia in judecata deoarece a picat acelasi curs de doua ori. Aceasta spune ca profesorii nu au tinut cont ca ea suferea de depresie si anxietate.

O alta femeie a dat in judecata un serviciu de curierat din Statele Unite ale Americii, deoarece acestia nu au anuntat-o ca i-au lasat un pachet in fata usii. Se pare ca in timp ce femeia iesea din casa, nu a vazut cutia si s-a impiedicat si a cazut. Ea pretinde daune pentru suferinta fizica si psihica, dar si pentru ca a fost umilita, cazand pe propriile trepte.

Leave a Reply