AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Certificatele de performanta energetica pentru locuinte

La fel precum stickerele ce sunt lipite pe toate aparatele electrocasnice, care indica clasa energetica a respectivului obiect, asa sunt si certificatele energetice pentru locuinte, ce ajuta la stabilirea consumului energetic pe care il are acea cladire. Acestora li se face o evaluare dupa care primesc un calificativ de la A la G, A fiind pentru cladirile cele mai eficiente din punct de vedere energetic, iar cu G cele mai putin eficiente.

Astfel de servicii va ofera si firma noastra de certificate energetice Bucuresti, acestea au devenit obligatorii de la 01 ianuarie 2011, pentru toti proprietarii de locuinte care isi doresc sa vanda, sa cumpere sau sa inchirieze o casa. Firma noastra va ofera certificat energetic pentru casa dumneavoastra, furnizat de auditori energetici autorizaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. La noi veti gasi servicii de calitate, garantate si acreditate,     la preturi accesibile.

Acestea permit celui ce va utiliza locuinta sa stie care vor fi costurile de incalzire si consumul real de energie ce va fi utilizat, aici fiind incluse si costurile lunare de intretinere dar si costurile pentru a maximiza performanta energetica pe care o da acea locuinta.

Toate cladirile rezidentiale ce sunt scoase la vanzare, spre inchiriere au nevoie de un astfel de certificat energetic pentru a putea fi vandute sau inchiriate, cumparatorul poate intreba vanzatorul daca are un astfel de certificat al locuintei iar in cazul in care acesta nu exista, cumparatorul poate cere o altfel de expertiza sau poate refuza cumpararea sau inchirierea imobilului.

Daca detii un apartament, un astfel de certificat te poate ajuta sa identifici modalitati prin care iti poti micsora costurile lunare de intretinere.

Leave a Reply