AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Compartimentarea eficienta a locuintei

Compartimentarea eficienta presupune impartirea locuintei in zone perfect functionale care sa ofere confortul necesar. Proprietarii trebuie sa analizeze cu mare atentie suprafata totala a incaperilor si sa gaseasca o modalitate de a armoniza intr-un tot unitar.

Utilizarea peretilor de sticla pentru compartimentarea eficienta a locuintei

  • Prin aspectul industrial, peretii de sticla evoca farmecul retro al atelierelor artizanale, dar, de asemenea, permite si o separare eficienta a camerei, aducand lumina maxima in casa. In plus, din punct de vedere vizual, spatiul pare mult mai mare.
  • Fie ca sunt folosite la intrare, bucatarie, sufragerie, dormitor sau birou, peretii din sticla se impun ca stil si sunt in mare voga in ultimii ani. Disponibile mai ales in negru sau antracit, stilul industrial este cel care a prins foarte bine, in special in randul oamenilor care vor sa se bucure de cat mai multa lumina. De cele mai multe ori, marginea peretilor este realizata din metal sau aluminiu, dar exista si unele modele de baldachin din lemn care ajuta la conturarea unei atmosfere mai naturala.
  • Relativ facil de montat, peretii interiori din sticla constituie o „constructie usoara” si transparenta. Arhitectii, spre exemplu, mizeaza pe aceasta optiune in proiectele de renovare, atunci cand vor sa creeze o separare intre doua spatii interioare, fara a ascunde principala sursa de lumina. De asemenea, ofera o comunicare interesanta, mai ales atunci cand se opteaza pentru un model semi-incastrat. De regula, peretii din sticla sunt foarte practici pentru a crea, de exemplu, un dormitor mic sau o zona de birou atunci cand spatiul nu este unul suficient de generos.
  • Usile culisante din sticla sunt o alta optiune interesanta de care proprietarii ar trebui sa tina cont in momentul in care isi redecoreaza locuinta. Montate pe sine, din tavan sau din podea, acestea inlocuiesc in mod ideal o usa traditionala sau creaza un spatiu de locuit modular intr-o locuinta.
  • Montarea peretilor din sticla ar trebui realizata de niste profesionisti, in caz contrar nu se va putea crea o atmosfera armonioasa din punct de vedere al decorului. Cei care insa doresc sa se aventureze in a redecora incaperea singuri, trebuie sa stie ca exista kituri disponibile in comert pe care le pot folosi. Inevitabil, acest lucru permite economisirea pretului instalarii efectuate de profesionisti.

Leave a Reply