AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Componenta si importanta jantelor auto

Cumpararea de jante noi pentru masina poate schimba modul in care aceasta va functiona. Fixarea corecta a acestora, materialul si dimensiunile jantelor vor influenta tot ce tine de rularea masinii.

Rotile sunt o caracteristica definitorie a tuturor masinilor si permit acestora sa ruleze, iar in lipsa acestora, chiar daca totul functioneaza perfect, deplasarea ar fi imposibila. Multi soferi se concentreaza doar pe partea estetica a rotilor, insa uita ca acestea joaca un rol vital in ceea ce priveste deplasarea. Cu atat de multe dimensiuni si tipuri disponibile, aveti tot dreptul sa va intrebati care este diferenta intre ele, cum functioneaza fiecare tip in parte si daca aceste diferente conteaza.

Jantele au o fata exterioara, cea care reprezinta design-ul pe care-l pot alege cumparatorii. Pe langa stil, fata exterioara asigura si structura jantei. Aceasta sectiune a jantei este cunoscuta si sub numele de ”paianjen”. Janta mai are o gaura exact pe mijloc, acoperita de un capac cu sigla producatorului, astfel incat aceasta sa poata fi vazut cand janta este montata pe roata. Sectiunea centrala din jurul gaurii centrale contine orificiile pentru suruburi. Acestea favorizeaza fixarea jantei pe butucul rotii, in timp ce spitele cupleaza janta cu restul rotii.

Materialul ales pentru a fabrica o janta nu afecteaza doar aspectul sau, ci si performanta sa prin rezistenta, greutate si durabilitate. Rotile de otel simple si ieftine, de obicei, sunt de baza in proiectare si sunt folosite pentru rotile autoturismelor cu preturi medii si mici. Ele sunt adesea acoperite de un capac care ofera un anumit stil.

Aluminiul este un alt material folosit in fabricarea jantelor. Aceste jante se potrivesc tuturor tipurilor de autovehicule, de la sedan, la camioane, dar si la masini de lux. Aluminiul, desi este un material usor, ofera un echilibru solid, durabilitate ridicata, dar si costuri pe masura.

In timp ce este un material foarte rar folosit pentru fabricarea jantelor, exista si masini echipate cu jante din fibra de carbon. Jantele fabricate din acest material sunt extrem de usoare si puternice, deci este o alegere ideala pentru masinile sportive sau cele care participa la curse de viteza.

Jante de otel, jante de aliaj | anvelopaieftina.ro

jante de otel

Indiferent de motivul pentru care doriti sa schimbati aspectul rotilor masinii, la Anvelopa Ieftine, pe langa anvelope noi si second hand, gasiti jante de otel si jante de aliaj. Doar accesati www.anvelopaieftina.ro si vizualizati produsele disponibile!

Leave a Reply