AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Copilul tau nu creste in inaltime asa cum ti-ai dori? Ai cateva solutii pentru a remedia situatia

Persoanele care au o inaltime medie sau mica doresc sa fie mai inalte. A fi inalt poate imbunatati modul in care o persoana se simte sigura pe ea. Persoanele cu o inaltime mica, in special barbatii, se simt mai putin increzatori. Inaltimea unei persoane este determinata intr-o mare masura de genetica, dar nu este neaparat singurul factor determinant. Exista un hormon in organism, cunoscut sub numele de Hormonul uman de crestere (HGH), care regleaza inaltimea. HGH este produs de glanda pituitara si este esential pentru cresterea oaselor si a cartilajelor.

Mai multi factori joaca un rol-cheie in determinarea inaltimii

Fumatul in timpul sarcinii, ingrijirea postnatala precoce, greutatea scazuta la nastere si sanatatea precara din copilarie. Deseori, oamenii cred ca se opresc din ce in ce mai mult din crestere cand ajung la maturitate. Dar o persoana poate creste cu cativa centimetri in inaltime chiar si dupa ce a implinit varsta de 18 ani. Acest lucru se poate face prin alegerea unor obiceiuri sanatoase in stilul de viata.

Potrivit Ayurveda, ashwagandha, planta cunoscuta si sub denumirea de ginseng indian, ajuta la cresterea in inaltime. Ashwagandha contine minerale care maresc scheletul osos, precum si densitatea acestuia. Acest lucru la randul sau la cresterea in inaltime. Puteti gasi cu usurinta ashwagandha intr-un magazin cu produse naturiste (plafar). Se amesteca doua linguri de praf de ashwagandha intr-un pahar cu lapte cald de vaca. Adaugati zahar dupa gust si amestecati bine. Beti amestecul in fiecare seara inainte de a merge la culcare, cel putin 45 de zile pentru a creste in inaltime. Pentru ca acest remediu sa functioneze, trebuie sa evitati complet hrana de tip fast-food.

Laptele este bogat in calciu, un mineral important pentru cresterea oaselor. Calciul actioneaza de asemenea ca un amplificator de inaltime. Pe langa calciu, laptele contine vitamina A si proteine esentiale pentru dezvoltarea generala a corpului, inclusiv inaltimea. Pentru a creste in inaltime cu cateva centimetri, beti cel putin doua pana la trei pahare de lapte zilnic. In plus, consumul de lactate cum ar fi branza, branza de vaci, iaurtul si smantana poate avea un efect benefic asupra inaltimii.

Puteti face, de asemenea, exercitii yoga pentru a creste in inaltime in mod natural. Anumite exercitii de yoga faciliteaza eliberarea de hormoni care provoaca cresterea. Yoga ajuta la eliberarea stresului care provoaca tensiune in muschii spatelui si deschide calea pentru o crestere maxima.

Exercitiul si sportul stimuleaza eliberarea hormonului de crestere care contribuie la cresterea in inaltime. Pentru a va bucura de o inaltime adecvata, trebuie sa faceti exercitii in mod regulat si sa participati la activitati sportive. Un exercitiu bun de a creste in inaltime, este sa sariti foarte mult. Sariti cel putin 30 de minute in fiecare zi intr-o zona deschisa.

Leave a Reply