AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cum actioneaza un endodont asupra danturii?

Endodontia este o ramura a medicinei dentare care se ocupa de tratarea afectiunilor existente la nivelul nervului dentar. Acest tratament se mai cunoaste si sub denumirea de scoatere sau omorare a nervului. De fapt endodontia este o interventie in cazul careia, dintele care are nervul afectat este salvat de extractie. Clinica Plazadent.ro ofera endodontie in sector 6 cu ajutorul celor mai moderne si mai noi tehnici existente in stomatologie.

Ce implica tratamentul de endodontie in sector 6, la Plaza Dent

Dupa cum s-a specificat deja, tratamentul pe canal are rolul de a elimina si de a preveni aparitia infectiilor care afecteaza dintele pe interior. Spatiul acesta se mai numeste si camera pulpara si alaturi de canalul radicular are rolul de a adaposti pulpa dentara. Foarte multe infectii care apar in aceasta zona sunt generate de cariile dentare care nu au beneficiat de tratament in timp util.

Pentru ca tratamentul sa fie inteles si pentru ca fiecare pacient sa stie de ce este important sa faca un astfle de tratament, trebuie ca persoana in cauza sa inteleaga cum este structurat dintele.

Toti medicii dentisti pot sa faca tratamente endodontice. In prezent insa, aceste tratamente sunt facute in mare parte de catre specialisti. Acesti medici au un nivel de pregatire suplimentar, bazat in mod exclusiv pe acest domeniu si pot sa execute tratamente de mare complexitate. Medicii endodonti se ocupa de tratamentul afectiunilor de la nivelul pulpei dentare si al celor asociate, iar rata succesului este mare.

In momentul in care pulpa dentara este infectata sau s-a inflamat si tratamentele de conservare nu au dat rezultatele pozitive sau nu pot sa fie aplicate se impune o interventie de endodontie. Sunt si alte situatii in care se recomanda acest tratament cum ar fi tratamentele de stomatologie incorecte, fracturile dentare, loviturile foarte puternice la nivleul dintilor. In momentul in care inflamatiile nu sunt corect tratate si se infecteaza, ele vor genera abcese, dureri si febra.

Endodontie in sector 6 | Plazadent.ro

endodontie in sector 6

La Plaza Dent, serviciile de endodontie sunt realizate de personal specializat in acest sens si utilizand cele mai noi si moderne tehnici. Pentru ca se promoveaza ideea de stomatologie fara durere, toate interventiile vor fi facute cu minimul de durere posibil, sub anestezie si verificand mereu starea pacientului astfel incat acesta sa se simta bine pe tot parcursul sedintei de tratament.

Pacientii care sufera de dureri dentare sunt invitati in clinica pentru o evaluare a situatiei lor dentare si pentru propunerea unui tratament adecvat.

Leave a Reply