AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cum afecteaza COVID-19 femeile insarcinate?

COVID-19 este o preocupare pentru toata lumea, care poate afecta femeile insarcinate. Boala Coronavirus 2019 ( COVID-19 ) este o noua boala care rezulta din infectia cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Deoarece a aparut abia recent, expertii nu au colectat inca suficiente date pentru a sti exact cum afecteaza virusul sanatatea femeilor insarcinate, a fetusilor sau a nou-nascutilor.

Cu toate acestea, mai multe organizatii oficiale au publicat indrumari cu privire la modul in care femeile insarcinate si cele cu nou-nascuti ar trebui sa procedeze in timpul pandemiei COVID-19.

Acest articol analizeaza ceea ce se cunoaste in prezent despre efectele COVID-19 asupra sarcinii, nasterii si a perioadei dupa nastere.

Potrivit Centrelor pentru Controlul si Protectia Bolilor, nu exista dovezi ca COVID-19 afecteaza femeile gravide in mod diferit fata de ceilalti adulti. Nu exista nici un motiv sa se creada ca femeile gravide sunt mai predispuse decat alte persoane.

Cu toate acestea, in timpul sarcinii, femeile sunt mai expuse riscului de a se imbolnavi de alte virusuri respiratorii, inclusiv de gripa. Aceste infectii pot avea efecte adverse asupra femeii si bebelusului.

Din aceasta cauza, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda femeilor sa aiba grija sa reduca riscul de imbolnavire in timpul sarcinii.

OMS clasifica actualmente femeile gravide ca o populatie vulnerabila, impreuna cu adultii mai in varsta.  Daca femeile suspecteaza ca au COVID-19 in timpul sarcinii, ar trebui sa discute cu medicul lor cat mai curand posibil. Femeile insarcinate cu suspiciune de COVID-19 ar trebui sa primeasca teste prioritare.

  • Cum afecteaza COVID-19 copilul?

Este posibil ca nou-nascutii sa aiba COVID-19, insa unii bebelusi au dat rezultate pozitive pentru virusul SARS-CoV-2 la scurt timp dupa nastere. Medicii nu stiu daca au prins virusul inainte, in timpul sau dupa nastere.

Pana in prezent, cercetarile nu au gasit virusul in lichidul amniotic la femeile cu COVID-19. Prin urmare, este posibil ca bebelusii sa fi contractat virusul dupa nastere, dar expertii nu sunt inca siguri.

In cele mai multe cazuri, nou-nascutii cu COVID-19 au avut simptome usoare sau nu au avut simptome si s-au recuperat complet.

Leave a Reply