Cum ingrijesti o carte cumparata din anticariat, deja rasfoita?
A cumpara o carte veche echivaleaza cu a cumpara o bijuterie veche sau a primi mostenire o bijuterie de familie, care, desi are usoare urme de folosire, daca este restaurata poate fi purtata cu mandrie.
O carte veche cumparata din anticariatul de carti online, www.printrecarti.ro, este o investitie foarte buna si deloc costisitoare. Insa clientii si viitorii cititori trebuie sa tina cont de unele reguli de baza pentru ingrijirea unei carti vechi ieftine, deja rasfoite de cativa cititori inainte de a ajunge in biblioteca lor.
Reguli de baza pentru ingrijirea unei carti
Unii cititori tin atat de mult la cartile lor, incat nici nu doresc sa le imprumute celor mai buni prieteni sau celor mai apropiate rude. Pe de alta parte, exista si cititori care nu tin deloc la cartile lor sau considera ca le-a expirat „termenul” de sedere in biblioteca, asa ca le vand fara regrete in primul anticariat care face o oferta acceptabila. Dar cartile aruncate ale unora se pot dovedi comoara de pret din biblioteca altora.
De aceea, cititorii sunt invitati sa consulte acest mic ghid de ingrijire a cartilor cumparate in regim de anticariat. Cartea trebuie cu atentie pastrata intr-un loc ferit de razele puternice ale soarelui, de umiditate, preferabil intr-un colt al bibliotecii, fara a o lua peste tot in calatorii sau in concedii. Cartea de capatai poate sta si in biblioteca sau pe noptiera, indiferent cat de importanta este.
De asemenea, in loc sa indoaie paginile in care gasesc citate care le ajung la suflet, cititorii pot folosi semne de carte discrete. Cartea nu este suport pentru pahar si nici pentru farfurii, nu trebuie sa fie insectar sau ierbar, intre filele ei nu au ce sa cauta florile frumoase proaspat rupte, iar pe coperti (fie ca sunt cartonate, fie nu), nu trebuie sa stea cescuta cu cafea.
Carti vechi ieftine | anticariatul de carti online www.printrecarti.ro
Cartile cumparate chiar si in regim de anticariat pentru cativa lei nu sunt carnetele de notite, pe care cititorii isi pot intocmi mini-liste de cumparaturi, biletele pentru membrii familiei si nici carti de bucate, pe care gospodinele pot nota ingredientele si cantitatile necesare pentru retetele pe care vor sa le prepare, dar pe care nu au unde sa le scrie.
Cu alte cuvinte, cartile sunt un bun de valoare, un bun de pret, pe care cititorii trebuie sa le respecte si sa le intretina asa cum se cuvine, astfel incat sa isi poata pastra si chiar creste valoarea in timp.