AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cum poate fi oprita transpiratia? 4 metode simple

Transpiratia excesiva este o problema cu care se confrunta foarte multi oameni zilnic si care este deranjanta atat pentru sine, cat si pentru cei din jur. Desi transpiratia este un proces normal al corpului, care are propriile roluri extrem de importante, excesul de transpiratie poate deveni de-a dreptul deranjant, motiv pentru care oamenii ar putea apela la una dintre metodele simple si ieftine prin care se poate scapa de aceasta:

 

  1. Aloe vera

Datorita proprietatilor sale hidratante, purificatoare si antiseptice, Aloe Vera este ideala pentru tratarea transpiratiei excesive. Folosita atat in multe deodorante, Aloe Vera poate fi aplicata si ca gel, direct pe axile. Astfel, va hidrata pielea si va proteja in mod natural impotriva mirosurilor. Efectul sau de „racire” asupra pielii este foarte placut in cazul temperaturilor ridicate.

 

  1. Piatra de alaun

O metoda naturala foarte eficienta si ieftina, piatra de alaun ajuta la reglarea transpiratiei axilelor. Atat astringenta, cat si antibacteriana, piatra de alaun este un mineral pe baza de sulfat de potasiu care poate fi achizitionat din farmacii.

De asemenea, compusa din sulfat de aluminiu (de la care isi ia numele), piatra de alaun poate fi folosita fara griji referitoare la controversa privind toxicitatea aluminiului, care este prezent in produsele deodorante. Vandut in stick sau pudra translucida, piatra de alaun se aplica direct pe piele si creeaza o bariera eficienta impotriva mirosurilor neplacute.

  1. Ulei esential de chiparos

Mirosul sau foarte revigorant face din uleiul esential de chiparos un remediu eficient pentru transpiratia excesiva. Cu toate acestea, nu trebuie aplicat direct pe piele. De asemenea, nu este recomandat femeilor insarcinate.

In apa de baie se toarna 10 picaturi de ulei esential de chiparos si se repeta operatiunea de 1-2 ori pe saptamana. Acest remediu necesita inca utilizarea deodorantului zilnic.

  1. De evitat condimentele, usturoiul si ceapa

Condimentele, usturoiul si ceapa favorizeaza transpiratia. La fel ca stimulente precum cafeaua sau alcoolul, o dieta condimentata creste temperatura corpului, iar pentru a regla aceasta temperatura si a se raci singur, corpul trebuie sa lase apa sa se evapore. In caz de hiperhidroza, se recomanda evitarea acestor alimente.

Leave a Reply