AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Cum sa ai un bun somn de noapte

Ai probleme cu somnul? Efectele pe termen lung ale deprivarii de somn, te pot secatui din punct de vedere emotional si fizic, la fel de mult cum o poate face si viata atunci cand suntem trezi. Somnul este vital si sa ai un somn odihnitor iti ajuta corpul sa se reenergizeze si sa se vindece singur, in timp ce mintea zboara in lumea viselor.
Pentru a avea un bun si odihnitor somn este nevoie de crearea unui program de culcare si trezire. Pentru fiecare zi a saptamanii, inclusiv weekedul, care ar fi cea mai buna si potrivita ora pentru a te culca si pentru a te trezi? Si nu uita ca avem nevoie cam de 8 ore de somn pe noapte, asa ca daca asta inseamna ca la ora 11 seara trebuie sa fi in pat, pai atunci asa sa fie. Toata ideea in treaba asta este sa iti programezi creierul si sa-l inveti ca la anumite ore el trebuie sa-si induca starea de somn iar la alte ore starea de trezire. Iar in momentul in care se va face ora 11 seara creierul va intra singur in starea de somolenta iar la 7 dimineata in trezire. Adultii au nevoie de minim 7 ore de somn pe noapte, asa ca tine de fiecare in parte cum isi va face acest program de culcare si trezire.
Iar acest program este unul pe care trebuie sa il respectam zilnic. Iar alaturi de acest program, achizitioneaza-ti si niste lenjerii de pat, lenjerii din bumbac satinat pentru a avea un somn pufos si plin de vise frumoase.

Leave a Reply